Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По-високи заплати за учителите и непедагогическия персонал в Бургас

По-високи заплати за учителите и непедагогическия персонал в Бургас

Според подписания днес анекс, индивидуалните основни работни заплати на педагогическите специалисти се увеличават с не по-малко от 15%.

По-високи трудови възнаграждения ще получават педагогическите специалисти и непедагогическия персонал в общинските учебни и детски заведения. Днес кметът Димитър Николов и представителите на синдикатите в сферата на образованието подписаха анекс на действащия колективен трудов договор.

„Желанието ми е да работим за още едно увеличение на заплатите до края на годината, особено на непедагогическия персонал в детските градини. Тези служители, освен работливи, са и много натоварени - това са хората, които обгрижват по цял ден най-малките деца. Ще подкрепим детските и учебните заведения с по-малки бюджети, както за маломерните паралелки, така и за по-високите заплати и всеки работещ в сферата на образованието ще получи това увеличение“, сподели кметът Димитър Николов на срещата със синдикатите в образованието.

Според подписания днес анекс, индивидуалните основни работни заплати на педагогическите специалисти се увеличават с не по-малко от 15%. Със същия процент е увеличението на индивидуалните работни заплати на непедагогическия персонал в детските градини, а на непедагогическия персонал в училищата, ЦПЛР и ЦСОП – с не по-малко от 10 %. 

Всички останали трудови условия и придобивки се запазват, както са разписани в действащия колективен трудов договор.Синдикалистите благодариха на кмета за ползотворния диалог, положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение и работните условия в сферата на общинското образование.Записаните в анекса по-високи трудови възнаграждения влизат в сила считано от 01.01.2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега