Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Победи за голямото трио на "Ролан Гарос"

Победи за голямото трио на "Ролан Гарос"

Джокович, Федерер и Надал продължават по план

Новак Джокович постигна втори последователен чист успех на Откритото първенство на Франция по тенис, след като надви Пабло Куевас с 6:3, 6:2, 6:4 за малко над два часа игра във втори кръг на надпреварата.

Световният номер 1 загуби пръв подаването си в третия гейм на откриващия сет, но успя да го върне моментално, а след това проби за 5-3 и сервира впоследствие успешно, за да поведе в резултата. Във втората част той бе още по-убедителен – два пробива и 6-2, преди да вземе последния сет след брейк още в първия сервис гейм на уругваеца, с когото игра за първи път в кариерата си.Джокера приключи с десет аса, 32 уинъра и 22 непредизвикани грешки за втората си поредна победа в три сета след тази на старта срещу американеца Тенис Сандгрен. Съперник на шампиона от 2016 в спор за място на осминафиналите ще бъде литовецът Ричардас Беранкис, който елиминира австралиеца Джеймс Дъкуърт в четири сета.

В друг двубой, Роджър Федерер продължи чудесното си представяне при завръщането в турнирите от Големия шлем, след като надигра Марин Чилич с 6:2, 2:6, 7:6 (4), 6:2 за около два часа и 40 минути игра. Федерер направи 16 аса и завърши с плюс 20 при уинърите – непредизвиканите грешки – 47 срещу 27. За място в осминафиналите той ще играе с германеца Доминик Кьопфер, който по-рано надви американеца Тейлър Фриц в четири сета.

Шампионът от миналата година Рафаел Надал се класира с лекота за третия кръг. Навръх 35-ия си рожден ден, испанецът отстрани Ришар Гаске в три сета - 6:0, 7:5, 6:2. Това беше общо 17-и мач помежду им на ниво ATP и в тях Гаске няма нито една победа. С неговото отпадане френското участие в Париж приключи и за първи път в историята в третия кръг няма да има представител на домакините.  Испанецът направи 3 аса и допусна 3 двойни грешки. Той пласира 36 печеливши удара срещу само 20 на Гаске, който спечели едва 27% от точките, разиграни на втори сервис. Следващият съперник на Надал е Камерън Нори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега