Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Починалият при арест в Германия българин, бил в психически нестабилно състояние

Починалият при арест в Германия българин, бил в психически нестабилно състояние

Всичко започва със сигнал от съседи на българина, който живее в Бранденбург. По думите им мъжът бил агресивен.

Органите на реда в Берлин разследват смъртта на 45-годишен българин след арест в страната. По време на задържането мъжът е припаднал и е откаран в болница. Според информация на германското издание „Тагесшпигел“ в лечебното заведение сънародникът ни е починал, а лекарите са открили пръст в гърлото и белите му дробове. 

Всичко започва със сигнал от съседи на българина, който живее в Бранденбург. По думите им мъжът бил агресивен. Полицията проверява адреса, на който сънародникът ни се бил самонастанил. Той започнал на буйства, след което бил задържан. При ареста на 45-годишния Виталий Н. бил използван дори лютив спрей. Още при задържането мъжът припада, а полицията обяви, че белезниците му били разхлабени след инцидента. Повикали и линейка.

След пристигането му в берлинска болница, мъжът починал, а лекарите констатирали хипоксично увреждане. То възниква обикновено при дълготрайна липса на кислород. Според „Тагесшпигел“ лекарският доклад сочи неестествена смърт.

Инцидентът повдигна сериозна дискусия в Германия. От една страна партията на левите в регионалния парламент в Бранденбург иска да повдигне въпроса пред вътрешната комисия заради разминаванията между полицейския и лекарския доклади.

Очаква се аутопсията да даде категорични отговори на въпроса имало ли е полицейско насилие. Доклад сочи, че българинът бил в психически нестабилно състояние по време на ареста. Не е уточнено обаче дали това е било временно състояние, или дълготрайно е имал подобни проблеми. 

Източник: Nova

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега