Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почитаме паметта на Света Татяна

Почитаме паметта на Света Татяна

Днес православната църква почита паметта на великомъченица Света Татяна.

Днес православната църква почита паметта на великомъченица Света Татяна. Татяна произлизала от знатно и богато римско семейство, което я възпитало от ранно детство в християнската вяра, макар нейният баща да бил три пъти прeфект на Рим. Изцяло проникната от тази вяра, Татяна била посветена за дякониса и всецяло се отдала на милосърдие и непрестанна молитва. Тя се отказала от светски радости и се обрекла на целомъдрие и по този начин още повече засияла като достойна за мъченически венец.

Но римският император я принудил да направи жертвоприношение в храма на Аполон. Татяна изповядвала християнската вяра и отказала да се подчини, паднала на колене и започнала да се моли на Бог – силата на искрените й думи счупи статуята на хиляди парчета. Последвали жестоки изтезания, с които искали да я принудят да се отрече от Христа. Но всеки ден когато мъчителите й идва ли отново, тя намира Татяна здрава и несъкрушима – тя не спирала да се моли на Бог да им прости и да отвори очите им за Него.

Чудото потресло римските войници и те паднали на колене, разкаяли се и я помолили да им прости. Императорът се разгневил още повече е повече – посякъл войниците си, а Татяна хвърлил на изгладнели лъвове, но дори те не я докоснали, а започнали да се галят в нозете й. Най-накрая заповядал да бъде обезглавена. Заради нечовешките мъчения, на които е подложена, църквата я канонизира като света великомъченица Татяна.

На днешния ден празнуват всички, носещи имената Татяна, Таня, Танка, Таньо. Честито на именниците с пожелание за здраве и благополучие!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега