Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почти всички детски градини и училища в Бургас са оборудвани с видеонаблюдение

Почти всички детски градини и училища в Бургас са оборудвани с видеонаблюдение

До края на годината такива системи ще бъдат инсталирани и в останалите, категоричен бе кметът Димитър Николов.

Днес в столицата се състоя протест на родители срещу насилието в училищата и детските градини. Повод бяха зачестилите случаи на агресия между децата и от страна на преподаватели и възпитатели. Сред исканията на протестиращите бе справедливо разследване на инциденти от този тип, както и оборудването на всички училища и детски градини със средства за видеонаблюдение.

Бургас отново се оказа на крачка пред останалите областни градове. Тук почти всички учебни и детски заведения вече имат изградени и функциониращи системи за видеонаблюдение. До края на годината такива ще бъдат инсталирани и в останалите, категоричен бе кметът Димитър Николов.

"До момента 41 училища имат изградено видео наблюдение. Камери са инсталирани в учебните стаи, коридорите, входовете и двора", съобщи Николов днес. Той уточни, че само 5 учебни заведения са без инсталирани видео камери, но предстои и те да бъдат оборудвани.

В 6 детски градини също успешно функционира от няколко месеца видеонаблюдение, а в 10 други в момента се изгражда, разясни Николов. Той бе категоричен, че до края на годината и в останалите 16 ще бъдат инсталирани камери.

Под наблюдения са спалните, занималните, коридорите, гардеробиерните и дворовете. Видеопотокът от всяка камера може да се следи на компютъра на директора. Кадрите се пазят 30 дни. По този начин може да се проследят както действията на малчуганите, така и на възпитателите, а също и достъпът на външни лица.

"Продължава изграждането на мрежата за видеонаблюдение на града. Ще бъдат поставени още видео устройства  в Морската градина, около площади, детски и спортни площадки, пешеходни пътеки и други възлови места в града", заяви още кметът Николов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега