Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подбалканският път по-бърз към морето

Подбалканският път по-бърз към морето

Желаещите да почиват по Южното Черноморие това лято ще стигат по-бързо по подбалканския път – София-Пирдоп-Карлово-Бургас, отколкото ако пътуват по АМ „Тракия“. Причината са множеството ремонти, които са в действие или предстои да стартират по протежение на магистралата.

Желаещите да почиват по Южното Черномориетова лято ще стигат по-бързо по подбалканския път – София-Пирдоп-Карлово -Бургас,отколкото ако пътуват по АМ „Тракия“. Причината са множеството ремонти, коитоса в действие или предстои да стартират по протежение на магистралата.

Експертите на Държавна агенция „Пътнаинфраструктура“ изразиха мнение, че дори при засилен трафик по време на сезонана летните отпуски, пътят през Карлово ще спести време, което иначе би билопрекарано в задръствания, предава в-к „Монитор“. По-лек ще бъде трафикът къмСеверното Черноморие, тъй като това лято по АМ „Хемус“ ще се осъществи самоедин ремонт.

Към момента продължават ремонтитепо виадуктите при 61-ви и 67-и км. от „Тракия“. Според планираните графици,ремонтът на дясното платно в посока София – Бургас при 67-и км. ще приключипрез юли. Средствата за обновяване на лявото платно все още не са осигурени.

Освен това, в разгара на лятото се планира да започне иремонтът на част от старите участъци по „Тракия”, които са в най-тежкосъстояние. Отсечките са три и са с обща дължина близо 46 км., което предполага задръствания по време на активния летен сезон. 

Първата тапа ще се образува веднага след изхода на София,където ще се обновяват от 5-ти до 10-ти км. След това ремонти ще има на 27-и кмслед тунел „Траянови врата” преди Пазарджик. Обновяване се предвижда и приПловдив от 119-и км до 133-ти км. Така общо в 5 участъка магистралата до моретоще бъдат в ремонт по време на сезона с най-интензивен трафик.

От АПИ информират, че при стартиранена ремонтите ще бъде поставено условието изпълнитлите да осигурят нормалнапрофодимост в петък и неделя следобед, както и в празничните дни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега