Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подготвят маршрути за поклоннически туризъм на територията на България

Подготвят маршрути за поклоннически туризъм на територията на България

Данните показват, че 71% от руските граждани идват в страната ни за морска почивка и основната цел на министерството е да се популяризират и другите възможности за туризъм.

Ще бъдатразработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, коитода бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се договориха заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний,викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничнитеучреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопскиятмитрополит Серафим. Това е първа подобна среща в такъв формат и е ясен знак зажеланието на двете страни да активизират тези контакти между тях.

"България емного интересна дестинация за поклоннически туризъм за руснаците и можем даувеличим туристопотока и престоя им, ако обединим усилия за популяризиране натези възможности", каза зам.-министър Георгиева.

По думите й, данните показват, че 71% от руските граждани идват в страната низа морска почивка и основната цел на министерството е да се популяризират и другитевъзможности за туризъм, които можем да предложим.

Според зам.-министърът, в дългосрочен планможе да се работи и за създаване на смесени маршрути със съседните балканскидържави, които също посрещат много руски туристи за поклоннически туризъм катоГърция и Сърбия. Интерес би представлявало и комбинирането на този вид туризъмс морска или зимна ваканция, стана ясно по време на срещата. 

"Целта ни е данаправим конкретни стъпки за активизиране на поклонническия туризъм междуБългария и Русия", посочи епископ Антноний. Според него, България е интереснатуристическа дестинация не само за местното население на Руската федерация, нои за нейните граждани, които живеят в чужбина.

"Имаме повече от 900 енории вцелия свят и е важно да обърнем внимание и на тях. България не е достатъчнопозната и ние правим с тази среща стъпка за популяризирането й", допълнитой. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега