Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подпалвачът от Созопол получи 12 години затвор

Подпалвачът от Созопол получи 12 години затвор

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжен съд Бургас, с която Павел Господинов е признат за виновен в запалването на триетажна къща в Созопол.

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжен съд Бургас, с която Павел Господинов е признат за виновен в запалването на триетажна къща в Созопол. На подсъдимия е наложено наказание от 12 години затвор, при първоначален "строг" режим. Господинов ще трябва да заплати и парична сума - 100 000 лева обезщетение на наследниците на едно от загиналите в пожара лица.

Припомняме Ви, че Господинов бе изправен пред съда за това, че през ноември 2012-а година е причинил пожар в сграда с историческа стойност. Огнената стихия отнела живота на три лица - Диана, Златка и Трифон Моневи. Щетите по сградата са на стойност 225 027 лева.

Макар смъртта на тримата да не е причинена умишлено, палежът е извършен в рамките на изпитателен срок по предходни осъждания за извършени престъпления от общ характер, поради което съдът е привел в изпълнение и отложеното общо наказание „лишаване от свобода“ в размер на 1 година.

Подсъдимият е осъден да заплатина наследниците на починалата Диана Трифонова Монева сумата от по100 000 лева, представляващи обезщетение за причинените им от престъплениетосъс смъртта на майка им неимуществени вреди, ведно със законната лихва върхутази сума, считано от датата на извършване на престъплението до окончателното йизплащане.

Решението на съда подлежи наобжалване и протест пред Върховен Касационен съд София.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега