Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подписаха пилотния за България проект за местно развитие "Странджа"

Подписаха пилотния за България проект за местно развитие "Странджа"

В Бургас днес бе подписан Меморандум за споразумение, с който Правителството изразява политическата си воля и дава институционалната си подкрепа за реализиране на пилотния за България проект за местно развитие „Странджа”.

В Бургас днес бе подписан Меморандум за споразумение, с който Правителството изразява политическата си воля и дава институционалната си подкрепа за реализиране на пилотния за България проект за местно развитие „Странджа”.

Съгласно изискванията на Съвета на Европа и Европейската комисия, за да стартира проектът, той трябва да бъде подкрепен от заинтересованите министерства. В тази връзка днес под Меморандума за споразумение подписи поставиха Иван Ценов – зам.-министър на физическото възпитание и спорта, Кольо Колев – директор на Регионалната служба по заетост (представител на МТСП), Бойчо Георгиев – директор на Регионална инспекция по околната среда и водите (представител на МОСВ), Мариела Червенякова (представител на МРРБ), с което се направи и първата крачка по пътя за реализирането му.

Пилотните проекти за местно развитие са един от компонентите на Регионалната програма за културно и природно наследство в Югоизточна Европа. Освен в България, подобни пилотни проекти се изпълняват в Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Черна гора, Румъния, Сърбия и Косово.

Пилотната територия, избрана да представи България, обхваща по-голямата част от българска Странджа и по-конкретно общините Малко Търново, Царево и Средец.  Проектът представлява един експериментален и иновативен подход за местно развитие, базиран на съхраняването, развитието и популяризирането на местното наследство и ресурси с активното участие на местните заинтересовани страни.

Основната му цел е приемането на устойчива стратегия за развитие на регион Странджа, която да използва потенциала, културните и природни дадености на региона. Очаква се тя да бъде изготвена и приета в края на 2013 година. 

“Странджа е най-голямата защитена природна територия в България и важна част от облика на област Бургас, ето защо съм готов да подкрепя всяка добра  инициатива, която ще спомогне да бъде максимално развит потенциала на региона”, заяви областният управител Константин Гребенаров

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега