Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Погнаха кмета на село Бродилово за варварския обичай "тричане"

Погнаха кмета на село Бродилово за варварския обичай "тричане"

НПО "Зелен фар", Animal-SOS 2012, Немско-българска мисия за защита на животните "Феникс" и други организации изпратиха отворено писмо до кмета на с. Бродилово, относно варварския обичай "тричане".

НПО "Зелен фар", Animal-SOS 2012, Немско-българска мисия за защита на животните "Феникс" и други организации изпратиха отворено писмо до кмета на с. Бродилово, относно варварския обичай "тричане". В писмото си те припомнят на кмета-защитник на обичая, че тричането е забранено от Наказателния кодекс, както и че подобно отношение към животните в чести случаи ескалира в престъпно и жестоко отношение към хората. Предоставяме ви пълния текст на писмото без каквато и да е редакторска намеса:    

ОТВОРЕНО ПИСМО

До кмета на с. Бродилово  

С настоящото писмо Ви уведомяваме за реакцията на голяма част от българското население по повод желанието ви да отстоявате незаконния си обичай, наречен "тричане". За жалост, не следите интернационалните реакции, отразени чрез интернет миналата година в почти всички европейски страни като Швеция, Холандия, Норвегия, Австрия, Германия и дори САЩ.

Възмущението и отвращението на цивилизования свят не са от полза за добрия имидж на България и в никакъв случай не са положителна реклама за вашето село. Прогресивно мислещите българи не са съгласни страната им да бъде опетнена от незапознати със закона и отказващи да следват цивилизованото еволюиране на обществото шепа индивиди. Целенасоченото възпитание на децата и подрастващото население в жестокост към животни е криминално. Доказано е, че това отношение много често ескалира в престъпно и жестоко отношение към хората.

Дали вие, поддръжниците на тази т.нар. традиция, която даже не е и от български произход, а е внесена от Турция по мнението на утвърдени историци, съзнавате последствията, които би имала една негативна реакция, предвид кандидатурата на страната ни за Шенген, устоявана с много политически усилия?

Ако всичко това не задейства здрав разум и гражданска съвест у вас, припомняме ви че обичая е забранен от Наказателния кодекс, чл. 325 и чл. 326, гласуван на 13.04.2011 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега