Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Показваме солидарност с пострадалите в Перник, пращаме SMS-и

Показваме солидарност с пострадалите в Перник, пращаме SMS-и

Община Перник стартира дарителска кампания "Солидарност с пострадалите в Перник". Инициативата пое лично кметът на Перник Росица Янакиева, като целта е събирането на средства за възстановяване на пораженията след труса в града на 22 май.

Община Перник стартира дарителска кампания "Солидарност с пострадалите в Перник". Инициативата пое лично кметът на Перник Росица Янакиева, като целта е събирането на средства за възстановяване на пораженията след труса в града на 22 май.  Земетресението нанесе щети на над 15000 сгради и остави без подслон стотици перничани.

В хода на кампанията ще бъдат набирани средства чрез дарителски SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS TRUS (1,20 лева с ДДС), както и чрез дарения по банков път в Централна Кооперативна банка АДBIC: CECBBGSFIBAN: BG49CECB97908460879300

Код за вид плащане: 445100

Прозрачността при разпределянето на средствата е гарантирана, тъй като даренията от SMS ще постъпват директно в сметката на Община Перник, а изразходването на събраните помощи ще става единствено и само с решение на Общинския съвет в града.  

Междувременно 5 работни групи от Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) оценяват щетите от земетресението в общините Перник и Радомир. Те са създадени, за да бъде направен подробен преглед на разрушените сгради. Въпреки, че проблемът не е в компетенциите на МРРБ, групите се изпращат в помощ на отговорните институции.  

Съобразно заповедта на началника на ДНСК експертите ще извършат проверка по документи и оглед на място. В Перник ще бъде направен оглед на 44 обекта, а в Радомир – на 13. Експертите ще преценят какви неотложни аварийно-възстановителни работи са необходими. В проверката ще бъдат включени количествено-стойностните сметки и строителните книжа, както и проектната документация на обектите, които са общинска собственост.  

Целта е работните групи да установят и отразят обективно фактическата обстановка за нанесените при земетресението щети и нужните дейности за отстраняването им.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега