Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицаите запазват пълния социален пакет с привилегии

Полицаите запазват пълния социален пакет с привилегии

Полицаите ще запазят пълния социален пакет с обезщетение до 20 заплати при пенсиониране и възможност да ползват 12 дни допълнително над годишния си отпуск.

Полицаите ще запазят пълния социален пакет с обезщетение до 20 заплати при пенсиониране и възможност да ползват 12 дни допълнително над годишния си отпуск. Това стана ясно по време на дискусия в парламента, преди окончателното приемане на поправките в Закона за МВР, които ще бъдат гласувани утре във вътрешната комисия, предава БНТ.

Законът беше преразгледан, след като се предвиждаше да бъдат премахнати част от привилегиите на полицаите, а това доведе до протести тази зима. На финалното обсъждане на промените в Закона за МВР днес председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов обяви, че Парламентарната група на ГЕРБ ще оттегли предложението си за премахването на допълнителния отпуск до 12 дни. Ще бъде запазен и статутът на преподавателите в Академията на МВР, освен това Пожарната няма да е агенция, както първоначално се планираше, а се запазва като Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Основната тема, която е свързана с отпуските, това е основният годишен платен отпуск. Знаете, че имаше предложение, което беше за 25 дни, да бъде намален от 30, както е към настоящия момент. Това, което направихме през последните седмици, е действително да се съобразим с предложението на всички парламентарно представени групи, които са за оставането на сегашното състояние", коментира Цветан Цветанов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира от своя страна, че МВР трябва да е адекватно на сегашните предизвикателства като миграционната криза и терористичната заплаха. Подкрепи промяната ГДБОП да може да се бори с незаконното превеждане на хора през границата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега