Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Половин България излиза на протест срещу високите сметки за ток

Половин България излиза на протест срещу високите сметки за ток

Протести под надслов „Да запалим монополите" ще има в над 15 града на страната днес. В София недоволните ще се съберат в 11 часа пред сградата на енергийното министерство, от където ще тръгне шествие към Народното събрание през сградата на общината.

Протести под надслов „Да запалим монополите" ще има в над 15 града на страната днес. В София недоволните ще се съберат в 11 часа пред сградата на енергийното министерство, от където ще тръгне шествие към Народното събрание през сградата на общината. 

Бургазлии се включват в Националния протест като ще излязат в 11.00 часа на ул. “Александровска” 1, където се намира офисът на ЕВН. Там те ще запалят “надутите си” януарски фактури, което ще е символ на мотото на протеста.

Причината за масовото недоволство в цялата страна са високите декемврийски сметки за ток, при някои от които повишението е със или над 100%. Хората недоволстват срещу неяснотите около изготвянето им, съмняват се във фактурите, измервателните уреди и изчисленията, които според тях водят до завишаване на консумираното количество енергия.

Заради масовото недоволство парламентът възложи на Сметната палата да направи одит на цените на топлоенергията, електроенергията, газа и водата за последните 2 години. Очаква се докладът да бъде представен пред парламента не по-рано от 30 април. Протестите се организират през социалната мрежа в интернет. Организаторите се разграничават от всякаква политическа намеса в протестните акции. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега