Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поляци и спасители – в сблъсък на плажа в Слънчев бряг

Поляци и спасители – в сблъсък на плажа в Слънчев бряг

„За съжаление, минути по-късно, на съседния плаж, при подобна ситуация, трима младежи влизат в морето. Спасителят им свири пак неколкократно. Дори са им показвани неприлични жестове от страна на плажуващите. Минути след това, тримата започват да се давят. Двама от тях са спасени, за съжаление има и един удавен“, каза Кирил Спасов.

Полски туристи и спасители са влезли във физически сблъсък на плаж в „Слънчев бряг“ в понеделник, предава БНР-Бургас. Чужденците дават обяснения в полицията, а, според концесионера, те не са спазили флаговата сигнализация и са посегнали първи на неговите служители.На клип, качен от сайта OFFNEWS, се виждат физически сблъсъци и как спасители удрят плажуващи. 

Концесионерът Кирил Спасов посочи, че не е бил на място, но поясни какво му е докладвано. “От два дни времето е много лошо. Има ужасно силни течения. Червен флаг е, тоест – къпането е забранено. Между 15 и 16 ч., група полски туристи тръгват да влизат в морето. Неколкократно им е бил подаден със свирка сигнал да се върнат. Туристите не са предприели абсолютно нищо след сигналите, продължили са да навлизат навътре. Спасителят е навлязъл във водата и той, за да ги прикани да излязат, защото наистина е било много лошо времето и да не се стигне до инцидент. При което, доколкото имам информация, е хвърлено пясък в очите на спасителя, което е наистина така“, посочи Спасов.

Това може да бъде потвърдено и от реанимационния екип, който е почиствал очите му, добави Спасов. Спасителят е бил и бутнат, след което са се намесили и неговите колеги. Било е самозащита, не е имало сбиване, коментира концесионерът.Чуждестранните туристи не спазват правилата, за разлика от българските, посочи Кирил Спасов. 

Почти всяка година имаме подобни инциденти. „За съжаление, минути по-късно, на съседния плаж, при подобна ситуация, трима младежи влизат в морето. Спасителят им свири пак неколкократно. Дори са им показвани неприлични жестове от страна на плажуващите. Минути след това, тримата започват да се давят. Двама от тях са спасени, за съжаление има и един удавен“, каза Кирил Спасов.Концесионерът призова да се спазва флаговата сигнализация и при червен флаг да не се влиза в морето.

От полицията уточниха, че са свалени обяснения и са получили видеоклипове. Установена е самоличността на спасителите, сочени от туристите за участници в инцидента. Очакват се медицински свидетелства от пострадалите поляци относно получените телесни увреди. Видео на колегите от OFFNews можете да видите тук: 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега