Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие чества годишнината от своето Освобождение с изложба и урок по родолюбие

Поморие чества годишнината от своето Освобождение с изложба и урок по родолюбие

На днешната дата - 07-и февруари, се навършват 138 години от Освобождението на град Поморие. Честването на празника започна с благодарствен молебен, отслужен в храм „Рождество на Пресвета Богородица“.

На днешнатадата - 07-и февруари, се навършват 138 години от Освобождението на град Поморие.Честването на празника започна с благодарствен молебен, отслужен в храм„Рождество на Пресвета Богородица“.На събитиетоприсъстваха кметът на община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметът ИлияДжингов, председателят на Общински съвет Адам Адамов, общински съветници,общественици, десетки жители и гости на града.

Всички теподнесоха цветя и венци пред паметната плоча на участниците в Освобождението наБългария и още веднъж се преклониха пред подвига им с благодарност ипочит.Слово запразника изнесе Димитър Ницов – уредник на Историческия музей в град Поморие.

Ницов откри и интересната изложба „Лермонтови – освободители исъзидатели“, предоставена от Регионалния исторически музей – Бургас.Във фоайетона НЧ „Просвета 1888“ за пръв път бе представена и уникална експозиция набългарски бойни знамена. Повече за всеки един от шестте национални символаразказа общинският съветник Никодим Стоянов. Особено любопитна подробност иизточник на национална гордост е фактът, че нито едно от българските знамена нее попадало в плен.

„Тези бойнизнамена напускат Националния военноисторически музей изключително рядко,затова за нас е голяма чест, те да бъдат изложени тук днес. Убеден съм, чеако 7 февруари 1878 година е паметна дата в историята на Анхиало, то 7 февруари2016 година ще остане паметна дата в новата история на Поморие, защото 138години по-късно същите тези светини отново са в града ни“, каза кметът наобщина Поморие Иван Алексиев, приветствайки всички по повод светлия празник.

Бойнитезнамена ще бъдат поместени в залата на читалището до 09.02.2016 г. и всичкижелаещи, жители и гости на Поморие, ще имат възможността да ги разгледатотблизо.

Поинициатива на кмета Иван Алексиев, в следващите два дни децата от учебнитезаведения на територията на общината ще посетят изложбата, за да се докоснат донационалните символи и да проведат един истински „Час по родолюбие“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега