Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие получи международно признание като пазител на духа на Яворов

Поморие получи международно признание като пазител на духа на Яворов

Кметът Иван Алексиев и председателят на НЧ „Просвета 1888” Милчо Талев посрещнаха делегация от Франция - представители на Фондация „Ренесанс Франсе”.

КметътИван Алексиев и председателят на НЧ „Просвета 1888” Милчо Талев посрещнаха делегацияот Франция - представители на Фондация „Ренесанс Франсе”. Президентът на Фондациятапроф. Фада, председателят на Съюза на френските писатели проф. Базан, г-жаПадие и г-жа Елена Волева наградиха НЧ „Просвета 1888” и Община Поморие с медали диплом за работата им, свързана с организирането и провеждането на празниците„Яворови дни” и за цялостното развитие на културата. Проучили живота итворчеството на големия български поет и възхитени от неговата личност, те оценихависоко приноса на Поморие като пазител на духа на Яворов.

Фондация „РенесансФрансе”  развива дейности в областта на изкуствотои една от тях е популяризирането Яворов във Франция. ПрофесорФада изрази възхищението си от културния живот в Поморие, дългогодишнатаистория на НЧ „Просвета 1888” и същевременно модерния облик на институцията.

„БлагодаряВи за признанието, което ни дадохте. Горд съм, че това което правим засъхранението на нашата култура се оценява. Международният обмен е много важенза нас и се надявам контактите ни в тази област да продължат да дават добрирезултати” – каза кметът Иван Алексиев.

Френскитеписатели поканиха делегация от Поморие да посети Франция, по повод навършванетона 100 години от създаването на Фондация „Ренесанс Франсе”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега