Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие - "Скритата перла"

Поморие - "Скритата перла"

Завършиха снимките на презентационния филм за град Поморие – „Скритата перла”, заснет от Продуцентска къща „Файв Стар Медиа Груп”. Филмът ще е част от най-популярната поредица на Българската национална телевизия за документални филми – „Световните градове на България”. „Файв Стар Медиа груп” и БНТ от 6 години работят върху този проект. В поредицата са включени български градове, които са променили историята на Европа, а с това и на света.

Завършиха снимките на презентационния филм за градПоморие – „Скритата перла”, заснет от Продуцентска къща „Файв Стар Медиа Груп”.Филмът ще е част от най-популярната поредица на Българската националнателевизия за документални филми – „Световните градове на България”. „Файв СтарМедиа груп” и БНТ от 6 години работят върху този проект. В поредицата савключени български градове, които са променили историята на Европа, а с това ина света.

Продукциите са мащабни, включват много исторически възстановки, снимасе с най-модерна кинотехника. Свети Андрей Първозвани, първият сред апостолитена Христос, баснословно богатият византиец Михаил Кантакузин, известен и катоСина на Дявола, императрица Зоя Карбонопсина, апостол Петър и самият  Иисус са част от образите, които придвижватсюжета на филма за уникалноя черноморски град. Поморие съчетава в себе сикласическите образци на древногръцката цивилизация, типичните черноморскитрадиции в риболова и плажове като от Лазурния бряг. Като реверанс къмтрадициите, а вероятно и като спомен за посещението на едно от онези места, които Христос нарича „Солта наземята“, в Поморие е издигнат и единственият музей насолта в Източна Европа.

Той е посветен на производството на сол чрез слънчевоизпарение на морска вода - метод е известен като „древна анхиалска технология”, разказва сценаристът Александър Перпелиев /”Градът на живата магия”, „Долина на светци” /. Режисьоре Степан Поляков /”София – историята на Европа”, „Внезапна спирка”, „Няма! Няма даработя!”/, главен оператор е Момчил Александров /”Йога воин”, „Тайната столица”/,композитор Симеон Германов /”Небесния Йерусалим”, “Бялата приказка н Черно море”/.

Изпълнителнипродуценти са Вивиан Бояджиева и Никол Костова – и двете с десетки филмови продукции задгърба си.„Поморие – Скритата перла” е съвместен продукт наОбщина Поморие и продуцентската къща. Той ще бъде озвучен на английски, руски ибългарски. Ще бъде показан на българската и чуждестранна аудитория внавечерието на новата 2019-а година. И както неизменно се случва, след катопродуцентската къща представи някой град, потокът туристи там се увеличава.Доказани примери са градове като София, Плевен, Ловеч... Очаква се едно успешноследващо лято за Поморие. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега