Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие се превръща в перлата на Българското Черноморие

Поморие се превръща в перлата на Българското Черноморие

Цялостна визия за южната част на Поморие разгледа Областният съвет за развитие. На заседанието, което се проведе в Областна администрация Бургас се приеха решения за обявяване на обекти от регионално значение. Това са Спешното отделение към МБАЛ – Бургас и обекти от морската инфраструктура на Поморие, а именно: „Разширение на пасажерско пристанище с регионално значение – Поморие”; „Яхтено пристанище – Поморие” и „Изкуствен плаж и водно атракционни дейности”.

Цялостнавизия за южната част на Поморие разгледа Областният съвет за развитие. Назаседанието, което се проведе в Областна администрация Бургас се приеха решенияза обявяване на обекти от регионално значение. Това са Спешното отделение къмМБАЛ – Бургас и обекти от морската инфраструктура на Поморие, а именно: „Разширениена пасажерско пристанище с регионално значение – Поморие”; „Яхтено пристанище –Поморие” и „Изкуствен плаж и водно атракционни дейности”.         

Кметът на Община ПомориеИван Алексиев представи пред кметовете на общини от областта, членове наОбластния съвет, цялостна концепция за развитие на крайбрежната зона в южнатачаст на града, конкретизирана в проект „Морски, туристически и спортен комплекс„Поморие”.  Проектът включва изгражданепристанище за развитие на морски спортове в района на „Морски клуб – Поморие”;Разширение на пасажерското пристанище „Поморие” чрез изграждане на кейовастена, която да затвори пристанището от югозапад; Реновиране на Стария пристан;Изграждане на изкуствен плаж и водни атракциони в жилищната зона между стариякей и бившия лимонаден цех; В зоната на бившата ЖП гара проектът предвиждаизграждане на яхтено пристанище, изкуствен плаж и водни атракциони, чрезизграждане на две кейови стени, в едно със съпътстваща обекта пристанищнаинфраструктура и морска локация.         

„Основата, от която общинаПоморие тръгна в посока развитие на цялата крайбрежна зона е сключеният презмесец юли тази година договор с ИАРА за предоставяне на безвъзмездна финансовапомощ за реконструкция и модерницазия на рибарското пристанище в града. Собявяването на този голям проект „Морски, туристически и спортен комплекс„Поморие” за обект от регионално значение, гр. Поморие се отваря изцяло къмморето, възползвайки се максимално от даденостите и възможностите на Бургаскиязалив. Създава се възможност за развитие на морски туризъм и каботажно плаване.С възможността за акостиране на атракционни корабчета, комети, пасажерскикораби и яхти, се подобрява вътрешната свързаност на региона в Черно море.” –коментира кметът Алексиев.         

Реализирането на тозипроект ще промени напълно туристическия облик на Поморие. Градът ще заеме едноот централните места на морската карта на България и ще допринесе за развитиетона целия регион. Атрактивната морска инфраструктура ще превърне Поморие в ощепо-предпочитана дестинация за морски туризъм, способна да предложи алтернативиза всички туристи и добра връзка с останалите курорти.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега