Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие вече е част от голямото семейство на Now We MOVE

Поморие вече е част от голямото семейство на Now We MOVE

Запознаване с възможностите и перспективите на кампанията Now We MOVE България беше основна тема на провелия се еднодневен информационен семинар в конферентната зала на Стадион „Поморие”, в края на изминалата седмица. Над 25 участници в срещата, представители на детски градини, училища и спортни клубове на територията на община Поморие, обединиха мнението си за ползите от физическата активност и последствията, които води липсата й.

Запознаване с възможностите иперспективите на кампанията NowWe MOVE България беше основна тема на провелия се еднодневенинформационен семинар в конферентната зала на Стадион „Поморие”, в края наизминалата седмица. Над  25 участници всрещата, представители на детски градини, училища и спортни клубове натериторията на община Поморие, обединиха мнението си за ползите от физическатаактивност и последствията, които води липсата й.

Всички те подкрепиха идеята заактивно участие с въвличане на деца и родители в събитията, които ОбщинаПоморие подготвя във връзка с предстоящата кампания за физическа активност. Now We MOVE е най-голяматаевропейска кампания, промотираща спорта и физическата активност. Стартиралапрез 2012 от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), тя обединявазаинтересованите страни от сферата на спорта и физическата активност и другисектори, за да се бори с липсата на физическа активност в Европа.

Основната целна кампанията е да повиши вниманието върху ползите от спорта и физическатаактивност сред европейските граждани. През 2015 кампанията достига до повече от130 000 човека чрез над 600 събития из цялата страна. Националният координаторна кампанията Now We MOVE за България е сдружението „BG Бъди активен”, чиитоекип, дейности  и постижения бяха представени по време на информационниясеминар в Поморие.Целият месец май в Поморие щебъде посветен на спорта. Мотото, под което ще се проведат редица спортнисъбития, е „Да раздвижим Поморие”.

Въвеждане на утринна гимнастика в училища идетски градини (пожелание на деца и родители);Бебешки маратон; Парад на спортните клубове; Вело и пешеходни походи;Информационна и рекламна кампания, са само част от предвидените спортнисъбития. Община Поморие активно ще участваи в Европейската седмица на физическата активност и спорта; Флашмоб иевропейски фитнес ден; Европейски ден на спорта в училище; Ден без асансьори идр., като част от мащабната NowWe MOVE кампания.

„Готови сме да подкрепим всякадобра инициатива, идея и предложение за повишаване физическата активност иразвитие на масовия спорт в община Поморие. Вие, учителите по физическовъзпитание и треньори на спортни клубове сте ключови фигури и разчитам навашето съдействие и подкрепа”, каза Аделина Чолева, експерт по Спорт в общинаПоморие.В края на семинара Ася Динолова,експерт Социални дейности представи кратка лекция на тема „Стрес и дистрес”,посветена на начините за справяне със стреса чрез физическа активност и спорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега