Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Помощи за бизнеса заради високите цени на тока и през април

Помощи за бизнеса заради високите цени на тока и през април

Министър-председателят критикува опозицията за нападките, които отправят в този момент.

Бизнесът ще бъде подкрепен и през април месец. Това заяви на брифинг премиерът Кирил Петков след среща с работодателските организации у нас. 

Конкретните параметри на компенсациите за април ще станат ясни до края на седмицата, заяви енергийният министър Александър Николов. В допълнение ще се разгледат и всички възможни средносрочни и дългосрочни решения, които да доведат до по-голяма яснота за корпоративния сектор, не за месец а за година напред. Паралелно с това държавата ще разгледа и всички възможни механизми, които могат да осигурят предвидимост на бизнеса по отношение на енергийните му разходи. Сред тях са например структурата на пазара, дългосрочните договори за електроенергия и други. 

Председателят на Българската стопанска камара Добри Митев изрази удовлетвореност от продължилия почти 2 часа конструктивен диалог.

"Надяваме се да успеем да изготвим работещ механизъм за компенсация и намиране на трайно устойчиво решение за в бъдеще", заяви той.

"Изправени сме пред безпрецедентна криза откъм войната в Украйна, цените на газа и тока. Осъзнаваме, че голяма част от факторите са външни и България в момента е в средата на почти перфектната буря. На срещата с работодателските организации се обединихме около това, че всички сме в една лодка и заедно ще излезем от кризата на базата на знанията и диалога, който имаме", допълни Петков.

Министър-председателят критикува опозицията за нападките, които отправят в този момент.

„В момента гасим пожар след пожар”, каза премиерът Петков. „Къде бяхте последните 10 години, защо трябва да оправяме всичките ви бакии, безумно нагло е да се чуват този тип разговори на гърба на хората. Моля всички граждани - спокойно действайте, няма да останете без продукти, не се поддавайте на лъжливи новини”, призова още Петков. 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега