Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поправят сгрешена пътна маркировка в Бургас

Поправят сгрешена пътна маркировка в Бургас

Експерти от КАТ и общината ще поправят сгрешена пътна маркировка в Бургас. Става дума за нововъведения, свързани с изгражданата схемата за интегриран градски транспорт, пише в. "24 часа".

Експерти от КАТ и общината ще поправят сгрешена пътна маркировка в Бургас. Става дума за нововъведения, свързани с изгражданата схемата за интегриран градски транспорт, пише в. "24 часа".

В Бургас вече има бус ленти, в които ще се движат високоскорстни градски автобуси.Създадена е обща комисия от служители на Пътна полиция и общината, набелязани са всички места със сгрешена маркировка. Ще отстраним нередностите в най-кратък срок, сподели набалникът на КАТ Иван Ишкиев.

Пътни знаци и светофари ще помагат на шофьорите да се ориентират кога и къде да се престроят, за да не навлизат в бус лентите, допълни Пламен Николов, началник група "Организация на движението и пътен контрол" в КАТ.Вече имало десетки санкционирани шофьори, които са глобени с по 50 лв. заради навлизане в бус лентите.От КАТ се заканиха да санкционират и пешеходци, които прескачат заграждения и нарушават правилата за движение.

"Намаляването на скоростта след въвеждането на схемата за интегриран градски транспорт в Бургас ще стане по естествен път. Дали моторните превозни средства ще се движат с 35 или 30 км./ч. не може да се прогнозира от сега, но със сигурност скоростта ще падне", коментира шефът на КАТ във връзка с предложението на кмета Димитър Николов да бъдат въведени значителни ограничения на скоростта в Бургас.

"Това ще се отрази много благоприятно на целия град, особено в жилищните зони, където ежедневно има пътни инциденти с деца и възрастни хора", сподели Ишкиев.Той уточни, че на ден в КАТ се регистрират средно по около стотина коли, а в същото време са много малко бракуваните."До няколко години градът няма да може да поеме този трафик, да не говорим за малките населени места. Ако нямаме един обществен транспрот, който е улеснен и се движи с нормална скорост, автомобилите ще станат толкова много, че "тапата" ще стане естествена", коменира началникът на пътните полицаи.

Той съобщи, че продължават специализираните проверки по пътищата, насочени предимно към млади или агресивни водачи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега