Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Популяризират "Приемната грижа" в навечерието на 8-ми март

Популяризират "Приемната грижа" в навечерието на 8-ми март

Областният управител Константин Гребенаров и заместник областният управител Златина Дукова, по повод международния празник на жената 8-ми март, организираха празнично събиране, под надслов „От любов към детето”.

Областният управител Константин Гребенаров и заместник областният управител Златина Дукова, по повод международния празник на жената  8-ми март, организираха празнично събиране, под надслов „От любов към детето”. 

Празникът бе насочен към приемните семейства на територията на област Бургас  и имаше за цел от една страна да се им благодари за решението да отглеждат деца останали без родителска грижа. От друга страна да се популялизира социалната услуга „Приемна грижа”, залегнала и в Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас.

В тази връзка в събитието участваха представители на всички институции имащи ангажимент да развиват и предлагат тази услуга, заместник-кметът по образование и култура в община Бургас,  народни представители от ГЕРБ и представители на дамски сдружения в региона. Идеята за проведеното събитие идва съвсем естествено предвид факта, че на територията на област Бургас са регистрирани едва 11  приемни семейства.

„Празникът на жената и майката е пракрасен повод да съберем и поздравим жените от приемните семейства от област Бургас и най-вече да им благодарим за решението да отглеждат, възпитават и даряват с обич децата на България. Със събитието днес се надявам да успеем да насочим вниманието на други семейства към услугата, която е крачка към деинституционализацията на домовете и обгрижването на децата в среда максимално близка до семейната.  „Приемна грижа” означава да се грижиш за деца в твоя собствен дом, защото техните родители нямат възможност да полагат грижи за тях", споделиха организаторите.

Социалната услуга включва дейности по набиране и оценяване на кандидати за приемни семейства, обучение, взаимно адаптиране, настаняване и отглеждане на дете в приемно семейство, подкрепа и наблюдение. Приемната грижа е доброволна и професионална, като при професионалната директора на Дирекция „Социално подпомагане” сключва трудов договор по Кодекса на труда с професионалния приемен родител.

Малчуганите и техните майки бяха поздравени от децата от ЦДГ „Златното ключе”, получиха и подаръци от представителите на дамските сдружения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега