Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Порои и градушки се очакват и днес (Обновена)

Порои и градушки се очакват и днес (Обновена)

"Оранжев код“ за опасни валежи е обявен за Западна България, съобщават от НИМХ при БАН. Оранжевият код е в сила за областите Видинска, Врачанска, Монтанска, Ловешка, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска.

"Оранжев код“ за опасни валежи е обявен за Западна България, съобщават от НИМХ при БАН. Оранжевият код е в сила за областите Видинска, Врачанска, Монтанска, Ловешка, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска.

Прогнозата е, че днес количеството дъжд ще достигне до 60 литра на квадратен метър. Той ще бъде съпроводен с гръмотевици, градушки и бързи и резки промени на скоростта на вятъра, което може да засегне пострадали наскоро райони, както и такива с хронични проблеми при порои като Видинско, Смолянско и Пазарджишко. Интензивни валежи - до 35 литра на квадратен метър, се очакват и в останалата част от страната.

В Бургас също бе обявен оранжев код за опасност от наводнения и грамотевични бури. От общината ни съветват да излизаме само при необходимост и да бъдем внимателни, предвид опасните метеорологични условия. Специалисти призовават да приберем необезопасените предмети от терасите си и да внимаваме на пътя.

Времето ще се запази същото до вторник, когато се очаква слънцето да пребори облаците. През уикенда температурите ще се понижат, като максималните стойности ще достигнат 21-22 градуса. Вятърът също ще се засили. Налични са и условия за градушки.

Екипи на Община Бургас и ВиК започват обход и почистване на всички шахти и канали. Гражданите могат да подават при необходимост сигнали на телефона на дежурния в общината - 056/ 841 560 или на 056/ 907 218.

Вчера бурите причиниха наводнения и проблеми с транспорта в Бургас и други части на страната. В морския град вчера под вода бяха района на ж.п. гарата и надлеза над бившия СОМАТ. Над 30 сигнала са получени в пожарната в Бургас след бурята. От Главна дирекция "Пожарна безопасност" съобщиха, че се е работило по отводняването на  жп гарата, подлеза до военната болница и отбивката към летището в кв. Сарафово. Днес улиците вече са отводнени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега