Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Посрещаме пролетта на чисто в Бургас

Посрещаме пролетта на чисто в Бургас

Ден преди настъпването на Първа пролет и Световния ден на водата /22 март/ Община Бургас стартира традиционната кампания по пролетно почистване.

Ден преди настъпването на Първа пролет и Световния ден на водата /22 март/ Община Бургас стартира традиционната кампания по пролетно почистване. Мащабната екоакция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината. Почистени ще бъдат още крайпътните отсечки и плажните ивици.

Късно снощи започна измиването на улиците в к-с „Славейков“. Тази вечер предстои да бъде почистен Надлез „Владимир Павлов“, след което следват и останалите булеварди и транспортни артерии в града. Улиците ще се чистят в късните часове на нощта, когато не е натоварено движението. Целта е да не се предизвикват задръствания и да не се пречи на пътния трафик.

Почистването се осъществява от екипи на сметопочистващите фирми със специализирана техника и на ръка, които ще се грижат за чистотата на териториите за обществено ползване – улици, тротоари, градинки, детски площадки и зелени площи. Конкретните дейности, свързани с измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци, са описани в подробна програма и график по дни за съответните комплекси и населени места. Те са съобразени с всички проблемни точки и новообразували се нерегламентирани сметища в Бургас.

Кметът Димитър Николов призовава всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани да се включат активно и тази година в инициативата, и заедно почистят своите домове, тавани, мазета, офиси, междублокови пространства, дворове и градинки. Заявки за участие се подават на тел. 84 38 91 или в общинска дирекция „Опазване на околната среда” на ул. „Шейново” № 24.

Там ще се раздават чували и ръкавици безплатно. Общинските екоинспектори призовават гражданите да поставят старите мебели и вещи до контейнерите за битови отпадъци като се съобразяват с дните в графика за почистване на съответния район. Община Бургас се ангажира с изнасянето на събраните отпадъци от почистените територии.

Друг вариант е да изнесат отпадъците си до съответното депо - депото за строителни отпадъци се намира след магазин „Мосю Бриколаж”, а битовите отпадъци се съхраняват в депо „Братово”.

При спазване на срока в графика, няма да бъдат налагани глоби за нерегламентирано замърсяване. След този период екоинспекторите ще осъществяват проверки и ще налагат санкции. Дейностите по пролетното почистване ще продължат до 31 май, а дните и местата, в които ще бъдат извършвани са упоменати в следния график:

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега