Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поставят на "Стената на приказките" външно керамично покритие

Поставят на "Стената на приказките" външно керамично покритие

Новата „Стена на приказките” e почти готова. В момента се поставя външното керамично покритие. Съоръжението запазва в голяма степен контура и общите размери на съществувалата на мястото предишна стена.

Новата „Стена на приказките” e почти готова. В момента се поставя външното керамично покритие. „Стената на приказките” се възстановява със средства, спечелени от Община Бургас по проекта "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие".

Изпълнител е Консорциум "Щрабаг Изток 4". Старата „Стена на приказките” и архитектурният ансамбъл около нея бяха строени през 60-те години на миналия век, пропомнят от общината. През 90-те тя започна да се руши прогресивно и след като не бяха взети никакви мерки за укрепването й, стана опасна за хората.

В момента водното огледало е реконструирано, като му е изградено ново бетонно легло с хидроизолация. Цялата зона е оформена като детски кът с множество възможности за игра. „Стената на приказките” е решена с характерен силует и множество пробиви, измислени като детски игри: сметала с форма на животни и дървета, приказен замък, герои от приказките.

Предлагат се универсални персонажи и символи, лесно разпознаваеми, но и подлежащи на тълкувание от децата. Те се рисуват с мозайки и са различни от двете страни на стената. Възможностите за различни игри ще стимулират въображението и познавателните способности на децата.

За тяхна безопасност ще бъде монтирана ударопоглъщаща настилка. Съоръжението запазва в голяма степен контура и общите размери на съществувалата на мястото предишна стена.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега