Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Постоянен арест за Бойко Борецов

Постоянен арест за Бойко Борецов

По искане на Окръжна прокуратура-Бургас, съдът задържа под стража Бойко Борецов. Той е обвинен за това, че на 08.02.2016 г., около 09,00ч., в гр. Средец, Област Бургас, действайки като съизвършител, в съучастие с Х. Б. (съизвършител починал на 08.02.2016 г.) направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 125 000лв., с намерение противозаконно да ги присвои.

Поискане на Окръжна прокуратура-Бургас, съдът задържа под стража Бойко Борецов. Той е обвинен  за това, че на 08.02.2016 г., около 09,00ч., вгр. Средец, Област Бургас, действайки като съизвършител, в съучастие с Х. Б.(съизвършител починал на 08.02.2016 г.) направил опит да отнеме чужди движимивещи – сумата от 125 000лв., с намерение противозаконно да ги присвои. Зацелта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особеноголеми размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от деецътпричини – престъпление по чл.199, ал.2, т.3, вр. с чл.198, ал.1, вр. с чл. 20,ал.2, вр. с чл.18, ал.1 от НК.        

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15г. до 20г.,доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може дапостанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.       

Прокурорът поиска от Окръжния съдспрямо Борецов да бъде наложена мярка „задържане под стража“. Той мотивираискането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, чеБорецов е автор на престъплението. Предположението е подкрепено от събраните домомента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както иразпитите на свидетели. Представителят на държавното обвинение бе категоричен,че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, ката тазивъзможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание заизвършеното.     

Съдът се съобрази с мотивите напрокуратурата и определи Борецов да бъде задържан под стража. Определението на Окръжен съд-Бургасподлежи на обжалване пред Апелативния съд в града. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега