Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Постоянен арест за "аверите", убили с чук млад мъж в Севлиево

Постоянен арест за "аверите", убили с чук млад мъж в Севлиево

Окръжният съд в Габрово постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за двамата младежи от Севлиево, извършили убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Днешното определение на габровския съд подлежи на обжалване.

Окръжният съд в Габрово постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за двамата младежи от Севлиево, извършили убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Днешното определение на габровския съд подлежи на обжалване. Ако има жалба, делото във Великотърновския апелативен съд е насрочено за 9 декември.

Припомняме, че единайсетокласникът от севлиевската гимназия Ник Георгиев /17 г./ и студентът по психология във Великотърновския университет Петър Петров /20 г./ са обвинени, че са убили с чук край село Боазът 22-годишния си приятел Павел Христов.

Полицията в Габрово е разкрила тежкото престъпление след двумесечна работа с участието на психолог, съобщи директорът на ОД на МВР в Габрово Денислав Донков. Оперативните действия започнали на 14 октомври, когато в РУП-Севлиево близък на 22-годишния Павел Христов подал молба за издирването му – младият мъж бил в неизвестност от 28 септември. Роднината обяснил, че Христов нямал намерение да пътува, бил без документи, а мобилният му телефон – изключен.

В разследващия екип, провел множество разпити на негови приятели и познати, бил включен и психолог. Скоро била изградена версия и за убийство, а в хода на проведените оперативни действия криминалистите влезли в дирите на двама негови съграждани. Единият е 20-годишният Петър Петров, студент втори курс по психология във Великотърновския университет. Вторият участник е престъплението е 17-годишният Ник Георгиев - ученик в 11 клас.

Според признанията им, те планирали извършването на престъплението и на 28 септември примамили жертвата в гориста местност в района на с. Боазът. Там го нападнали с чук, били го до смърт, после залели тялото на мъртвия младеж с бензин с намерението да го запалят. Когато не успели, двамата го зарязали в гората, изхвърлили чука и изчезнали. Същата нощ Петър Петров разказал за случилото се на баща си. Родителят отишъл веднага на описаното място, преместил трупа в близкото дере и го затрупал с клони и шума.

По първоначални данни тримата се познавали и често се събирали на по чашка. След изпития алкохол Павел започвал да дразни двамата си познати – това бил и мотивът за извършеното тежко криминално престъпление.      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега