Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Потвърдено: Намерените останки са на Теодора Бахлова

Потвърдено: Намерените останки са на Теодора Бахлова

Тялото на брокерката е било разположено в бидони и в продължение на месеци е престояло в киселина

Намерените преди два дни тленни останки, заровени на бургаските гробища, са на брокерката Теодора Бахлова, която изчезна в края на октомври миналата година. Това е потвърдила направената ДНК експертиза, стана ясно на брифинг в Апелативна прокуратура, където разкриха подробности около този случай, както и този с убийството на Юмер Мехмед. Стана ясно, че тялото на Бахлова е било разположено в бидони и в продължение на месеци е престояло в киселина, което допълнително е затруднило експертите, работещи по взимането на ДНК. 

"Използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид, количество и концентрация предстои да бъде установен, в смес с вода. Първоначално трупът е оставен в жилище, което не е собственост на обвиняемия, което не се обитава постоянно, но до което той има достъп. След това бидонът с останките е преместен в търговски обект, който също от доста време не се ползва. Там тялото е престояло около 3 месеца. След това обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие извършеното престъпление. Останките от тялото са намерени в Гробищния парк на Бургас, заровени в парцел и на място, които не са посещавани често от хора", разкри пред журналисти старши комисар Калоян Калоянов.

По случая е повдигнато обвинение за убийство на бизнесмена Станимир Рагевски. Същият е обвиняем и за смъртта на Юмер Мехмед, чийто останки бяха намерени на 11-ти август в чували край езерото Вая. По този случай подробности разкри Йовита Григорова, говорител на Апелативна прокуратура Бургас. Тя каза, че е намерено оръжието, с което е бил убит 28-годишния Юмер. То е намерено във Военен клуб Бургас, като предстои да бъде повдигнато обвинение и на Диан Дичев, който е прикрил бруталното убийство. 

"Намерено е оръжието на престъплението. Също така и лицето, което е укрило останките от трупа. Към настоящия момент предстои привличането му към наказателна отговорност за извършено престъпление от общ характер, т.нар. лично укривателство, по смисъла на член 294 от Наказателния кодекс. Отделени са материалите от основното дело и са изпратени по компетентност на Районна прокуратура - Бургас, като вече има обявени наблюдаващи прокурори. По това дело се извършват изключително активни действия по разследване", съобщи Григорова.

"Оръжието на престъплението е намерено на територията на Военен клуб Бургас. Лицето, което е посочило къде го е открило, именно към него ще се пристъпи към процесионални за привличане към наказателна отговорност. Това лице е Диан Дичев", каза още Григорова. 

От своя страна старши комисар Калоянов добави: "Много по обем работа беше извършена и ако трябва да определя и двата случая, особено първия – бих го определил като пъзел с много малки частици, който бавно и методично до момента успяваме да го редим". 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега