Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Потвърдиха ареста на четирима разследвани за отвличане

Потвърдиха ареста на четирима разследвани за отвличане

Окръжен съд Бургас не уважи жалбите на Асен Митков, Иван Митков, Мартин Славов и Иво Севов и потвърди наложената им мярка за неотклонение задържане под стража. Те са привлечени като обвиняеми за това, че около 10.30 ч. на 28.02.2015 г. на изхода на бензиностанция в гр.Несебър, в съучастие, като извършители са отвлекли мъж от Нова Загора, като деянието е извършено по особено мъчителен или опасен за здравето на отвлечения начин.

Окръженсъд Бургас не уважи жалбите на Асен Митков, Иван Митков, Мартин Славов и ИвоСевов и потвърди наложената им мярка за неотклонение задържане под стража. Теса привлечени като обвиняеми за това, че около 10.30 ч. на 28.02.2015 г. наизхода на бензиностанция в гр.Несебър, в съучастие, като извършители саотвлекли мъж от Нова Загора, като деянието е извършено по особено мъчителен илиопасен за здравето на отвлечения начин. Нанесен му е побой с ръце, крака икамъни по главата и тялото, поставен е в багажник на лек автомобил „ФордМондео“, и отведен в с. Кошарица. Обвиняема по досъдебното производство е и ЮлияМиткова за това, че е действала като помагач при осъществяване напрестъплението.           

На03.03.2015 г. Окръжен съд Бургас наложи на петимата най-тежката мярка занеотклонение задържане под стража. Впоследствие въззивната инстанция изменимярката за неотклонение на Миткова в подписка. ДнесОкръжен съд Бургас разгледа исканията на четиримата обвиняеми да бъде измененамярката за неотклонение в по-лека – домашен арест.  Съдът изслуша и допусната по делотосъдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Мартин Славов.Според заключението на вещото лице, той може да пребивава в Следствения арест,ако провежда правилно назначеното му лечение.            

Представителятна Окръжна прокуратура Бургас поиска четиримата да бъдат оставени в ареста и дасе определи срок, в който не могат да обжалват мярката за неотклонение, за даможе се даде възможност на разследването да събере доказателства. Служебниятзащитник на Славов обаче пледира, че задържането може да допринесе за влошаванена здравословното му състояние. Пълномощникът твърди, че не били събранидоказателства подзащитният му да е участвал в нанасянето на побой напострадалия.           

Служебниятзащитник на Севов посочи, че той има чисто съдебно минало, има постоянен адреси се грижи за майка си, затова няма опасност той да се укрие. Споредпълномощника не били налице данни, той да е проявил особена жестокост спрямопострадалия. Служебниятзащитник на Иван Митков помоли съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение,тъй като има постоянна работа и се грижи за 10 души, сред които 8 деца.            

Служебниятзащитник на Асен Митков коментира, че разследването е извършило по-голяма частот възможните процесуални действия и подзащитният му не може да повлияе наразпитаните свидетели. С доказателствата се установявало, че Асен Митков не билучаствал в нанасяне на побой, а помагал на пострадалия и възпирал тезидействия. Тримаот обвиняемите твърдят, че нямат общо с инцидента, за който са разследвани. ИвоСевов обясни, че той е ритнал пострадалия, защото той замахнал срещу него снож.            

Окръженсъд Бургас като се запозна с представените доказателства, с мотивите запървоначално вземане на мярка за неотклонение на четиримата, и с заявените отстраните в съдебното заседание становища, намери, че на този етап не може дабъде изменена мярката за процесуална принуда. Съдът посочи, че са налицедостатъчно данни, уличаващи ги в извършване на деянието, за което са обвиняеми.То е тежко умишлено престъпление, при което е проявена жестокост. Представенитемедицински документи показват, че пострадалият е бил сериозно травмиран.

Съдътобърна внимание, че подобно отношение е недопустимо и показва висока степен наобществена опасност на деянието и на дейците. Определениетона Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургасв тридневен срок. В случай на жалба въззивната мярка ще бъде разгледана на06.04.2015 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега