Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Потвърдиха мярката на Трактора, остава "подписка"

Потвърдиха мярката на Трактора, остава "подписка"

Софийски апелативен съд /САС/ потвърди мярката за неотклонение "Подписка" на Алексей Петров. Съдебният състав отчете, че здравословното му състояние е влошено, но не заради това го пуска на свобода.

Софийски апелативен съд /САС/ потвърди мярката за неотклонение "Подписка" на Алексей Петров. Съдебният състав отчете, че здравословното му състояние е влошено, но не заради това го пуска на свобода. Прокуратурата поиска на бившата барета да бъде наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" от 1,6 млн. лв., но съдът не уважи искането. САС реши, че няма опасност Алексей Петров да се укрие. „Считам, че всички трябва да сме доволни, защото става въпрос за закона", коментира Петров съдебното решение.

Преди седмица на Алексей Петров му бе наложена най-леката мярка за неотклонение „подписка”. Тогава съдът реши, че няма опасност Петров да се укрие или да извърши друго престъпление, а и доказателствата срещу него били силно разколебани.  

Апелативният съд прие, че обвиненията за разпространение на държавна тайна и за изнудване с опит за убийство на свидетеля по делото Георги Цветанов са разколебани. Като такива се определиха още и обвинението между 2004 г и 2010 г. Петров да е ръководил въоръжена група, тъй като участниците в нея са неназовани длъжностни лица. Обвинението Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров-Хамстера са действали в група за изнудване също е посочено като разколебано.

Не са разколебани обвиненията за изнудване на свидетелите Пламен Георгиев, Валентин Шотев и Велизар Велизаров, но те са за период от преди 10-12 години. След като чу решението на съда,

Алексей Петров коментира, че интерес към неговата мярка и взрива дни преди това имат хората, които стоят зад цялата кампания срещу него, хората, които са го арестували, за да го отстранят от обществено-политическия живот. „Оттук нататък вероятно ще излязат на повърхността и редица други поръчки”, каза той.

Според него скандалът „Октопод” е сътворен от Драшков под патронажа на премиера Борисов, като е използван и ентусиазмът на министър Цветанов.

Припомняме, че Алексей Петров бе задържан по време на спецакция „Октопод”. Според разследващите Трактора е част от престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от изнудване и рекет, през склоняване към проституция, източване на средства от “Кремиковци”, до търговия с влияние и източване на ДДС от държавния бюджет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега