Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Повечето членове на БСП искат коалиционна кандидатура за президент

Повечето членове на БСП искат коалиционна кандидатура за президент

За първи път БСП проведе вътрешен референдум, посветен на предстоящите президентски избори. Допитването се състоя от 2 въпроса – по какъв начин да участва партията в изборите и с кои други партии и организации би могла да се коалира БСП.

За първи път БСП проведе вътрешен референдум, посветен на предстоящитепрезидентски избори. Допитването се състоя от 2 въпроса – по какъв начин даучаства партията в изборите и с кои други партии и организации би могла да секоалира БСП.

„На първия въпрос, в Бургас най-много подкрепа е получил отговорът „вкоалиция с други партии и организации“ – 67,67% от всички гласове. Засамостоятелна кандидатура са гласували приблизително 23%“, съобщи днеспредседателят на областната структура на БСП в Бургас – Николай Тишев.Най-малко гласове са получили вариантите за подкрепа на чужд или независимкандидат. 

Вътрешният референдум е събрал сериозна избирателна активност в областта.От всички 3 653 редови членове, гласувалите са 2 435. Тишев определивисокия процент като резултат от новата прозрачна политика на партията, коятотърси мнението на всеки един член. „Решенията в партията вече няма да се взиматот шепа хора в тъмна стаичка“, шеговито обясни Тишев и добави „хората сеоплакваха, че от София не ги питат за нищо – ето, вече ни питат“.  

По думите му, подобна е и статистиката и в другите български области. Преобладаватрезултати над 60% в полза на широка коалиция. Що се отнася до втория въпрос, вБургаско членовете виждат като евентуални партньори партиите от коалицията „БСП– Лява България“ (82,35% от гласувалите), АБВ (56,87%), ВМРО (31,71%).Изненадващо висок процент е получила и Атака – близо 30% от гласувалите сапосочили партията на Сидеров като евентуален коалиционен партньор.  

„В БСП винаги е имало положително настроение към патриотичните формации.Още повече, когато става дума за президентски избори. Освен това, Атака презпоследните години показа доста проруска ориентация, а както знаете, повечето отнашите членове са русофили“, обясни феномена председателят на бургаскатаструктура на Столетницата.  

Що се отнася до самата кандидатура, предстои серия от конференции, които даопределят кандидатите на местно и след това на национално ниво. По всякавероятност имената ще станат ясни в края на месеца.  

„Традицията обикновено е такава – на Бузлуджа да представяме кандидата си.Тази година честването ще бъде на 30-и юли“, обясни Тишев. По думите му,бургаските социалисти ще заседават на 23-и този месец. На 26-и приключватконференциите на областно ниво.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега