Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Повишена лавинна опасност в планините у нас

Повишена лавинна опасност в планините у нас

Новата снежна покривка е между 10 и 20 см, като наблюдаваните навевки по откритите високи части на планините са около 40-60 см.

След падналия през последното денонощие нов сняг, Планинска спасителна служба (ПСС) при БЧК предупреждава за повишена лавинна опасност във високите части на планините. Новата снежна покривка е между 10 и 20 см, като наблюдаваните навевки по откритите високи части на планините са около 40-60 см. Преносът на сняг на подветрените склонове ще продължи през целия ден.

От Българската лавинна асоциация (БЛА) съобщават, че в Пирин е задействана системата за превантивен лавинен контрол в Бъндеришки улеи и са наблюдавани прашни лавини. Степента на лавинната опасност в алпийския пояс е 4 (висока), а в преходния и горския пояс – 3 (средна).Това са ясни сигнали за повишено внимание, още повече, че лошата видимост не позволява наблюдение за изтичания по съседни склонове и по-точна преценка на лавинната обстановка.

ПСС Ви съветва да не предприемате рискове и през следващите дни да се въздържате от излизане извън пистите.Планирайте, подгответе се добре и информирайте някого за маршрута си! Уведомете ПСС за аварийни ситуации незабавно чрез мобилно приложение или обаждане по телефона! Направете си планинска застраховка! 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега