Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ППМГ и Немската гимназия са на финал в състезанието „По стъпките на Апостола“

ППМГ и Немската гимназия са на финал в състезанието „По стъпките на Апостола“

Инициативата на БНР Бургас ще срещне учениците от двете елитни бургаски училища - ППМГ „Академик Никола Обрешков“ и Немската езикова гимназия „Гьоте“.

Радиосъстезанието „По стъпките на Апостола“, посветено на личността на Васил Левски, завършва днес с атрактивен финал, концерт и изложба. Инициативата на БНР Бургас ще срещне учениците от двете елитни бургаски училища - ППМГ „Академик Никола Обрешков“ и Немската езикова гимназия „Гьоте“. Пред публиката в залата на Културен дом НХК и водещия Георги Янакиев, децата ще се надпреварват кой знае повече за Апостола на свободата Васил Левски. Началото е в 18 часа.

Знанията на учениците ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав: г-жа Данка Георгиева - директор на Държавен архив – Бургас, председател на Общински комитет „Васил Левски“; г-жа Яна Иванова – специалист по най-нова история в РИМ Бургас; г-жа Веселка Тодорова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Бургас.

Вечерта ще бъдат наградени и победителите в конкурса за рисунка „Левски през моите очи“. Стотици деца от цялата страна изпращаха своите произведения, посветени на Левски.

За да стане вечерта още по-специална, на сцената ще се качат Елеонора Димитрова от ДГ „Златното ключе“, любимите на всички „Морски песъчинки“ с ръководител Милена Добрева, фолклорни състави от ПГЧЕ „Васил Левски“ и НЕГ „Гьоте“, китарната група от Търговската гимназия, Пламена Бенова от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, гайдарски състав с р-л Георги Миронски и младият бургаски талант Жаклин Костадинова.

Кампанията на БНР Бургас „По стъпките на Апостола“, подкрепена от Община Бургас и РУО Бургас, е посветена на 150 години от гибелта на един от символите на българската свобода – Васил Левски. Юбилейната годишнина е възможност отново да си припомним и разкрием личността на Апостола, революционната му дейност, значението на неговите идеи и дълбоката им актуалност в нашето съвремие, като стимулираме българското общество за творческо и иновативно осмисляне на делото на Васил Левски, на неговите сподвижници и последователи.Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега