Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството отпусна над 21,5 млн. лв. за обезщетения в образованието

Правителството отпусна над 21,5 млн. лв. за обезщетения в образованието

Над 6 млн. лева са одобрени за допълнителни възнаграждения на директори в образованието.

Правителството отпусна 21 768 368 лв. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2023 година. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците септември­октомври 2023 г. при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание. 

Финансирането е за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за национални програми за развитие на образованието за 2023 г. 

2 205 368 лв. бяха одобрени за финансово осигуряване на дейности по две национални програми за развитие на образованието. 

От тях 1 339 763 лева са за програма „Ученически олимпиади и състезания", по която се провежда допълнителна работа с ученици за подготовка за олимпиади. В такова обучение са включени общо 7 826 ученици, с които работят 861 учители. 

865 605 лв. са за създаване и провеждане на уроци в културни и научни институции в рамките на програма „България - образователни маршрути". 216 общински училища са защитили проекти за провеждане на задължителни, избираемн и факултативни учебни часове в музеи, галерии, обществени библиотеки, обсерватории, планетариуми, научни институти с цел усвояване на учебното съдържание.

Допълнителни възнаграждения за постигнати резултати от труда ще получат 3767 директори на общински детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и за специална образователна подкрепа. Те ще бъдат изплатени в зависимост от получения брой точки при оценяването от комисиите в регионалните управления на образованието и съгласно Наредбата за нормиране и заплащане на труда. 

За изплащането на допълнителните възнаграждения правителството одобри общо 6 302 693 лв. лева, които са за сметка на намаление на утвърдени разходи по програма „Училищно образование" по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2023 г. 

Средства ще получат 1679 директори на детски градини, 1951 директори на училища, 129 директори на центрове за подкрепа за личностно развитие и 8 директори на центрове за специална образователна подкрепа.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега