Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството с конкретни предложения към земеделските производители

Правителството с конкретни предложения към земеделските производители

Правителството предлага зърнопроизводителите, които са били на загуба през 2023 г., също да бъдат подпомогнати.

Със 150 млн. лв. държавата ще подкрепи производителите на месо, мляко, плодове и зеленчуци, мед, маслодайна роза и лозя. Средствата ще бъдат отпуснати в срок до 30 юни, до когато е удължена на европейско ниво помощта, свързана с войната в Украйна. За целта ще бъдат преструктурирани средства от бюджета на Министерството на земеделието и храните и на Държавен фонд „Земеделие“. Това обяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти след среща с представители на браншови организации на земеделски производители. 

В разговора в Министерския съвет участваха също министърът на земеделието и храните Кирил Вътев,  заместник-министри от ведомството и заместник-министърът на финансите Георги Клисурски. 

Правителството предлага зърнопроизводителите, които са били на загуба през 2023 г., също да бъдат подпомогнати. Загубите ще бъдат доказвани чрез годишните декларациите, които следва да се подадат в НАП до края на месец февруари. Необходимите средства са осигурени от бюджета на земеделското министерство и няма да са за сметка на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони. Акад. Денков напомни също, че има възможности и за нисколихвени заеми - на стойност 30 милиона в бюджета на ДФ „Земеделие“. 

По отношение на промените в законодателството, касаещо сектора, продължава съвместната работа на ресорното министерство с производителите. От бранша настояват подготовката на промените в законодателството да бъде ускорена, защото тези промени се очакват от много години.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега