Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правят водостоците и пътищата в Горно Езерово

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна средствата
Правят водостоците и пътищата в Горно Езерово

340 000 лева, предназначени за възстановяване на публичната инфраструктура, пострадала от наводненията в периода декември 2009 - февруари 2010 г влизат в община Бургас от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

340 000 лева, предназначени за възстановяване на публичната инфраструктура, пострадала от наводненията в периода декември 2009 - февруари 2010 г влизат в община Бургас от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Миналата зима бяха наводнени няколко бургаски квартала и съставни селища.   Ремонт на засегнатите от миналата зима водостоци и пътищата в квартал Горно Езерово ще бъдат направени със средства в размер на близо 309 000 лева отпуснати от Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

Община Бургас вече е изготвила технически инвестиционен проект за ремонт на водостоците, който ще бъде реализиран със спечелените държавни средства. Най-пострадали са улиците "Кооперативна" и "Бреза". Предстои разширяване на тръбните водостоци и увеличаване на тяхната пропускателна способност, за да могат при интензивен дъжд успешно да обират водите и кварталът да не се наводнява.   Бургас ще получи безвъзмездно от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет  и  около 34 000 лева за ремонт на ОУ "Христо Ботев" в квартал Долно Езерово. През февруари тази година неговата сграда беше сред сериозно наводнените обекти – в котелното помещение водата стигаше до 90 см. Течове имаше и по горните етажи, а покривът на училището е с отлепени изолационни пластове.  

По-рано през годината на пострадалите квартали и съставни селища бяха изплатени средства за подмяна на повредени битови уреди, на собственици на наводнени къщи в кв. Долно Езерово и Лозово бяха раздадени  46 000 лв., предназначени за закупуване на строителни материали и извършване на ремонти за възстановяване на  жилищата. 82 000 лева пък послужиха за ремонт на най-пострадалите пътни отсечки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега