Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди Великден се интересуваме най-вече от сметката за трапезата

Преди Великден се интересуваме най-вече от сметката за трапезата

Дни преди Великден българите се интересуват най-вече от сметката за празничната трапеза. От данните на Националния статистически институт става ясно, че храните и безалкохолните напитки са поскъпнали през март с 0,7%, а цените на алкохолните и тютюневи продукти остават на равнищата от февруари.

Дни преди Великден българите се интересуват най-вече от сметката за празничната трапеза. От данните на Националния статистически институт става ясно, че храните и безалкохолните напитки са поскъпнали през март с 0,7%, а цените на алкохолните и тютюневи продукти остават на равнищата от февруари.    

Най-голям скок през март отбелязват яйцата – с 24,4%. След като държавата ограничи дъмпинговия внос и реши да приложи европейските изисквания за условията в птицефермите, яйцата поскъпнаха. Българските яйца се оказаха по-скъпи от яйцата на френските и белгийските кокошки. След като достигнаха исторически рекорд у нас, яйцата поевтиняха седмица преди Великден. Цената на едро падна до 27 стотинки за бройка, но остава по-висока от миналата година.    

През март са се увеличили цените и на следните хранителни продукти: брашно - с 1.8%, хляб „Добруджа” - с 0.7%, месо от едър рогат добитък - с 1.0%, птиче месо - с 0.8%, свинско месо - с 0.3%, мляно месо (кайма) - с 0.6%, малотрайни колбаси - с 0.8%, риба и рибни продукти - с 0.3%, пресни млека - с 0.1%, кисели млека - с 0.3%, сирене - с 0.8%, слънчогледово олио - с 1.3%, ябълки - с 0.2%, цитрусови и южни плодове - с 2.9%, маслини - с 1.4%, зрял боб - с 1.2%, леща - с 0.5%, гъби - с 3.2%, захарни и шоколадови изделия - с 0.8%, плодови сокове, сиропи и нектари - с 1.3%, хомогенизирани бебешки, детски и диетични храни - с 0.4%, вина - с 0.7%, кафе, чай и какао - с 0.7%, и други.

През месеца са се намалили цените на следните хранителни продукти: ориз - с 0.6%, бял хляб - с 0.4%, маргарин - с 0.7%, домати - с 10.5%, краставици - с 4.4%, моркови - с 0.4%, листни зеленчуци и репички - с 10.7%, захар - с 2.4%, минерални води и безалкохолни напитки - с 1.2%, бира - с 0.2%, и други.

През март цените на лекарствата и другите фармацевтични продукти са се намалили с 0.5%, цените на лекарските услуги са се повишили с 0.1%, а цените на стоматологичните услуги са на нивото от предходния месец.    

През месеца са намалели с 0,6% разходите за свободно време, развлечения и културен отдих. Сметките в ресторанти и хотели остават на равнището от миналия месец. Всички предпочели да отпразнуват Възкресение не в домашна атмосфера, а на някое по-интересно място се надяват, че тази тенденция се е запазила и през април.

Масовият бензин А95Н е поскъпнал с 2,2%, а пропан-бутанът за АГУ-то с 0,7%. Дизеловото гориво обаче е паднало с 0,6%. В същото време междуселищният автобусен транспорт е поскъпнал с 1,2%.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега