Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат спасители да охраняват неохраняемите плажове

Предлагат спасители да охраняват неохраняемите плажове

През последните години се наблюдава все по-масов интерес към плажове, които не са предоставени на концесия или под наем.

През последните години се наблюдава  все по-масов интерес към плажове, които не са предоставени на концесия или под наем. Обикновено това са ивици, които не представляват интерес от търговска гледна точка, но са атрактивни за българските граждани и чуждестранните туристи.

Това е повод да бъдат предприети мерки изразяващи се в законодателни промени, чрез които на тези плажове да бъдат осигурени  поне неотложните водно спасяване и медицинско обслужване. Инициативата за осигуряване безопасността на плажуващите и по неотдадените плажове  е на Димитър Атанасов - народен представител от ГЕРБ.

По негова покана днес Областните управители на Бургас, Варна и Добрич - Константин Гребенаров, Данчо Симеонов и Желязко Желязков, проведоха среща по време на която представиха своите становища относно финансовото обезпечаване на направените предложения.

Средства за водно спасяване и медицинско осигуряване на ненаетите плажове могат да бъдат получени, ако процент от концесионните такси бъде отделен за тази цел. Около тази идея се обединиха присъстващите.

Обсъдената днес тема срещна подкрепата и на тримата губернатори и ще бъде внесена като писмено предложение  за изменение и допълнение на приетия на  първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега