Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Председателят на тайванския парламент изрази учудване от изказване на Макрон за Тайван

Председателят на тайванския парламент изрази учудване от изказване на Макрон за Тайван

По време на визитата си в Китай, Макрон призова ЕС да намали зависимостта си от Съединените щати и да се превърне в "трети полюс" в световните дела наред с Вашингтон и Пекин.

Коментарите на френския президент Еманюел Макрон за Тайван са озадачаващи, заяви председателят на тайванския парламент, който попита дали френските идеали за свобода, равенство и братство вече не са на мода, съобщи Ройтерс.

В коментарите си в интервю по време на пътуване до Китай, което имаше за цел да демонстрира европейското единство по отношение на политиката към Пекин, Макрон заяви, че трябва да се избегне въвличането в криза около Тайван, предизвикана от "американски ритъм и китайска свръхреакция". Той също така призова ЕС да намали зависимостта си от Съединените щати и да се превърне в "трети полюс" в световните дела наред с Вашингтон и Пекин.

В отговор Йоу Си Кун попита снощи във Фейсбук дали френските идеали "са излезли от мода", визирайки на официалния френски девиз "свобода, равенство, братство". "Нормално ли е просто да пренебрегваме това, след като е част от конституцията? И може ли напредналите демократични държави да пренебрегват живота и смъртта на хората в други страни?" - добави председателят на тайванския парламент. "Действията на президента Макрон, лидер на водеща международна демокрация, ме оставят озадачен".

Постът беше придружен от скрийншот на репортаж за коментарите на Макрон за Тайван.

Китай организира военни учения около Тайван от събота насам, след като тайванският президент Цай Ингвен се завърна от пътуване до САЩ, където се срещна с председателя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти. Франция, както и повечето държави, няма официални дипломатически отношения с претендиращия за принадлежност към Китай Тайван, но де факто поддържа посолство в Тайпе и се присъедини към други съюзници на САЩ, които подчертават необходимостта от мир в Тайванския проток.

Вчера тайванското външно министерство се опита да омаловажи изказването на Макрон, но заяви, че е "отбелязало" думите му.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега