Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представители на Северна Македония откриват културен клуб в Благоевград, ВМРО излиза на протест

Представители на Северна Македония откриват културен клуб в Благоевград, ВМРО излиза на протест

До момента участие на официални лица от югозападната ни съседка са потвърдили лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и Миле Бошняковски, началник на кабинета на президента Стево Педаровски.

Представители на партии и на президентската институция на Република Северна Македония ще присъстват на откриването на така наречения македонски културен клуб "Никола Вапцаров" в Благоевград, обявено за 12 часа. 

Час преди това ВМРО организира протест  на площад "Македония" пред паметника на Гоце Делчев и пред мемориала на Делчевия род в двора на храма "Въведение Богородично". 

За да се предотвратят провокации или безредици, полицейското присъствие ще бъде засилено. 

Основен инициатор за откриване на македонски културен клуб в Благоевград е Сдружението за защита на  индивидуални човешки права  ,  което е обявено от  българския  съда  като противоконституционно и незаконно, и в момента тече процедура по неговата дерегистрация. 

Въпреки частния характер на инициативата премиерът на РСМ Димитър Ковачевски заяви, че подготвя документи с официално искане до българската държава за легитимирането на клуба.

До момента участие на официални лица от югозападната ни съседка са  потвърдили лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и Миле Бошняковски, началник на кабинета на президента Стево Педаровски.

От 11 часа пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград започва мирният протест на ВМРО. От партията категорично се обявяват срещу опитите за  легитимиране на противозаконни и противоречащи на Конституцията на България центрове в "сърцето на Пиринска Македония". 

Частната инициатива, наречена "македонски културен клуб" според тях е  поредната антибългарска провокация от страна на политиците в Скопие. От ВМРО припомнят, че според Конституцията България е еднонационална държава, а в Преспанското споразумение е записано, че македонско малцинство в страната ни няма.   

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега