Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представят изложба с чувство за хумор утре в Бургас

Представят изложба с чувство за хумор утре в Бургас

На 11 март от 18.00 ч. в Галерия De’Art на ул. „Лермонтов” 30 се открива изложба на малките бургаски творци от Школа „Изобразително изкуство” към ОДК Бургас. Ръководител на школата е небезизвестният бургаски график Красимир Зинин.

На 11 март от 18.00 ч. в Галерия De’Art на ул. „Лермонтов” 30 се открива изложба на малките бургаски творци от Школа „Изобразително изкуство” към ОДК Бургас. Ръководител на школата е небезизвестният бургаски график Красимир Зинин.

Изложбата е от поредицата „Учител – ученици” и разкрива детската неподражаема гледна точка за света –  през смеха и забавата, какъвто е и подходът на преподаване на самия учител. Красимир Зинин е преподавател по изобразително изкуство от 35 г., което му отрежда специалното място сред първите и още действащи детски школи на Бургас – Школа „Батик” Златка Бобева и Школа „Керамика” Кольо и Иван Арабаджиеви.

Детската школа „Изобразително изкуство” е разкрита в началото на 50-те години на миналия век към тогавашния Окръжен пионерски дом, днес ОДК. Зинин е наследник на преподавателския пост от известните за артистичния свят на града ни: Виолета Масларова, Тодор Атанасов, Мишо Николов – учител на самия Кр. Зинин и Райна Рачева. В своето дълголетие детската школа към ОДК има значими постижения и награди от участия в конкурси за детска рисунка в бившите ГДР, Чехословакия, СССР, както и Поша, Япония, Индия, Ватикана, Швеция.

Краси Зинин е любим учител и на най-малките – малчуганите от ОДЗ „Веселушко”, „Здравец”, „Звездичка”, „Златна рибка”. Той е и Художник на годината за 2008 г., с Европейска награда за графика – Австрия 2007 г., първа награда за графика от Биенале за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето” 2008 г., участник е в колективни и самостоятелни изложби в Москва, Осло, Париж, Лондон, Сеул. Успехът на порастналите му вече възпитаници е също не малък.

Негови ученици и успешно реализирали се творци са Милен Марков – художник в САЩ, Виктор Асса – завършил графика в Канада, Митко Иванов – председател на СБХ Бургас, Ани Михайлова, Тошко и Анелия Райкови, Дарина Пеева, Симеон Шивачев, Анелия Николова, Катя Тенекеджиева, Мирослав Грозев и мн. други, с изява в областта на изкуствата: графика, живопис, скулптура, архитектура и преподавателска дейност, включително и в Оксфорд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега