Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прекратиха производството за побоя между ученички в СОУ "Д. Чинтулов"

Прекратиха производството за побоя между ученички в СОУ "Д. Чинтулов"

Районна прокуратура-Бургас прекрати образувано наказателно производство срещу виновното лице за престъпление по чл.131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.1 от НК. Случаят е от 21.03.2016г., при който в класна стая на СОУ „Добри Чинтулов“ в гр.Бургас, е възникнало спречкване между две от ученичките от 12 клас, при което една от тях е била ударена от другата по главата с бутилка от минерална вода, след което е блъснала главата и в чина.

Районна прокуратура-Бургас прекрати образувано наказателно производство срещувиновното лице за престъпление по чл.131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.1 от НК.Случаят е от 21.03.2016г., прикойто в класна стая на СОУ „Добри Чинтулов“ в гр.Бургас, е възникнало спречкванемежду две от ученичките от 12 клас, при което една от тях е била ударена отдругата по главата с бутилка от минерална вода, след което е блъснала главата ив чина.

След обстоен анализ надоказателствения материал, събран в хода на досъдебнотопроизводство,прокуратурата е преценила, че няма извършено престъпление почл.131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.1 от НК, а именно нанасяне на лека телеснаповреда по хулигански подбуди. Категорично е доказано, че между двете момичетае имало предишни конфликти поради влошени междуличностни отношения.

Установено е,че пострадалата Яница Я. преди да бъде ударена е обидила Илияна Д. с думинасочени към нейното семейство и нея самата,което е била и причината зананасянето на ударите.Назначената съдебномедицинскаекспертиза е установила, че Яница Я. е получила лека телесна повреда, изразяващасе в контузия на главата, сътресение на мозъка, като мозъчното сътресение елекостепенно и се квалифицира като временно разстройство на здравето неопасноза живота.

Установено е, че действията наИлияна Д. не са били извършени по хулигански подбуди, като в случая е  извършено престъпление  от частен характер, което се възбужда потъжба на пострадалия отправена до районния съд.Постановлението е изпратено ЯницаЯ. и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Районен съд-Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега