Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премахват гнили дървета по ул. "Св. св. Кирил и Методий"

Премахват гнили дървета по ул. "Св. св. Кирил и Методий"

Диагностицираните като гнили дървета по ул. "Св. св. Кирил и Методий" се оказаха такива. Започна премахването на част от едроразмерната растителност там. Целта е да се обезопаси улицата и да се ремонтират тротоарите.

Диагностицираните като гнили дървета по ул. "Св. св. Кирил и Методий" се оказаха такива. Започна премахването на част от едроразмерната растителност там. Целта е да се обезопаси улицата и да се ремонтират тротоарите. Едно от първите отрязани дървета, предварително диагностицирано като опасно, се оказа с кафяво и кореново гниене, както и нападнато от корояди. То изглеждаше живо и със сигурност щеше да се раззелени напролет. Но след година или след пет то можеше да падне, наранявайки някого, коментират от Община Бургас. 

Друга част са пораснали настрани, стремейки се да достигнат светлината в улица, оградена от много високи сгради. Те са тежки, но за сметка на това с изместен център на тежестта, което отново ги превръща в потенциално опасни.На мястото на всяко премахнато дърво Община Бургас ще засади младо, от по-подходящ за градски условия вид, по-ниско, с по-плитка коренова система, но с хубава корона, която прави сянка.

Снимка: Община Бургас

Междувременно, след като ВиК смени старите тръби под ул. "Св. св. Кирил и Методий", сега предстои обновяване на тротоари и настилка. В тази връзка е въведена и още е в сила временна реорганизация на движението в участъка между ул. "Цар Симеон I" и ул. "Проф. д-р Асен Златаров". 

Влизането на автомобили там е спряно. Достъпът до улица "Страхил" се осъществява от ул. "Хан Аспарух". Община Бургас предварително се извинява за причиненото временно неудобство. Шофирайте и пресичайте внимателно!

Ремонт на ул. "Кирил и Методий" не е правен от десетилетия. Общината продължава работата по обновяването на целия градски район, включваща изграждането на новата библиотека, обновяването на улиците "Св. св. Кирил и Методий", "Средна гора" (готова), както и реставрацията на фасадата на катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий". 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега