Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Главчев: Хората се умориха от избори, нужно е редовно правителство

Премиерът Главчев: Хората се умориха от избори, нужно е редовно правителство

"Дано 50-ото Народно събрание се конституира възможно най-бързо и народните представители започнат веднага работа по съставяне на редовно правителство.", коментира Главчев.

„Хората се умориха от тази изборна прогресия, тя вече граничи с изборна агресия към избирателите и резултатите са налице. Дано 50-ото Народно събрание се конституира възможно най-бързо и народните представители започнат веднага работа по съставяне на редовно правителство. Всички се надяваме то да успее да стабилизира дейността на държавата и да осигури по-добър живот на българските граждани“. Това каза премиерът Димитър Главчев преди началото на днешното заседание на Министерския съвет. 

Той отчете, че служебното правителство е изпълнило основната си задача по Конституция – да гарантира провеждането на честни и прозрачни избори. „Това беше установено както от обществото, така и от чуждестранните наблюдатели от мисията на ПАСЕ“, посочи Главчев. Министър-председателят подчерта, че кабинетът е работил в отличната координация с ЦИК. Наред с това Министерството на електронното управление осигури открит и прозрачен процес при удостоверяването на машините за гласуване, като за първи път имаше възможността в него да се включат представители на партии и неправителствени организации.

„МВР положи максимални усилия да се ограничи купуването на гласове. Само в изборния ден в охраната на изборните секции и отработване на сигнали в реално време бяха ангажирани 16 000 служители на ведомството“, заяви премиерът Главчев. Той акцентира и на ключовата роля на Министерството на външните работи, което организира работата на общо 769 избирателни секции в 60 държави. Благодарение на това в изборния ден 145 962 наши сънародници успяха да гласуват за Народно събрание, а 58 803 – за членове на Европейския парламент.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега