Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът обяви: 75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се ваксинира

Премиерът обяви: 75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се ваксинира

"Основен приоритет на българското правителство остава да нямаме толкова много хора, починали от COVID, да има максимално облекчение на болниците и най-вече да защитим възрастните хора, които са в най-голям риск", посочи той.

75 лева добавка към пенсиите на всеки пенсионер, решил да се ваксинира. Това обяви премиерът Кирил Петков, който представи нови икономически стимули за ваксинация на изявление в Министерския съвет. Пари ще получат еднократно всички, които си поставят бустерна доза. Програмата ще е отворена от началото на януари до 30 юни и ще важи за всеки поставил си три дози от ваксините срещу Covid-19.

"Надеждата ни е, че ако през януари или февруари успеем да ваксинираме 300 000 от нашите съграждани над 65 години, това би трябвало да ограничи възможността за запълване на болниците в следващата вълна с усезаем процент", обясни Петков. "Няма да има пенсионер, който да се е ваксинирал напълно и да не получи тази добавка", подчерта той.

"Основен приоритет на българското правителство остава да нямаме толкова много хора, починали от COVID, да има максимално облекчение на болниците и най-вече да защитим възрастните хора, които са в най-голям риск", посочи той. Премиерът изрази съжаление, че страната остава с най-ниски нива на ваксинация в Европа. Според него има опасност България да стане COVID дестинация.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега