Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Петков: Ще инвестираме повече в детски градини и училища

Премиерът Петков: Ще инвестираме повече в детски градини и училища

"Разходите в енергийната система не трябва да са за крайните потребители"

Разходите в енергийната система не трябва да са за крайните потребители. Това заяви в началото на редовното правителствено заседание премиерът Кирил Петков. „Замразяването на цените на тока и парното, което Народното събрание прие вчера, е много важен знак, че оттук-нататък, преди да има сериозен анализ в енергийната система и тази на „Топлофикация“, не може просто да даваме допълнителните разходи, които са в системата, към крайните потребители. Това ще става само когато пълният анализ е осъществен и когато сме видели, че всичко възможно за намаляване на разходите е направено. Тогава ще отиваме към увеличаване на цените. Това ще бъде нашият подход оттук-нататък. Не всяка неефикасност да резултира в по-високи цени“, уточни той.

Кирил Петков коментира още, че вчерашният разговор с областните управители на засегнатите от наводненията райони, е бил много конструктивен.„Днес очаквам от тях пълен доклад за нанесените щети. За пръв път в пълен детайл от единичните количества. Първият ни приоритет е да помогнем на населението да има достъп до населените места и нормално снабдяване с вода и ток максимално бързо. На второ място – да сме сигурни, че средствата, които ще бъдат изразходвани, ще бъдат в максимално добра координация с министерствата и проверени като разходна част. Знаем, че в миналото е имало такава практика при извънредни положения да се дават бързо пари без най-внимателно обследване на разходите. Това ще бъде прекратено като практика“, каза премиерът.

Той посочи, че се радва, че МОН е внесло в дневния ред няколко точки за обсъждане по идеята да се инвестира повече в детски градини и училища. Петков подчерта, че тази тема е приоритет за всички партньори в коалиционното правителство.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега