Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: 4000 българи в Украйна искат евакуация /Видео/

Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България
Президентът: 4000 българи в Украйна искат евакуация /Видео/

Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България.

Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България. Това заяви президентът Радев на извънреден брифинг. По думите му 4000 българи в Украйна вече искат евакуация. "Ще направим всичко възможно те да бъдат евакуирани по един безопасен начин", категоричен е президентът.

„Това е абсолютно недопустимо в 21 век, удари по суверенна държава - категорично недопустимо”, каза още той. „Оценяваме в момента рисковете, касаещи въздушните и морски пътища, енергийните трасета, цялата система за доставка. Ще търсим всички възможни варианти, така че да няма прекъсване на доставките на петрол, храни и стоки от първа необходимост”, посочи президентът.

„В ход са дейности, които да защитят България по отношение на киберсигурността. България ще работи активно за своята защита в рамките на НАТО”, категоричен е Радев.

"Искам да се обърна към всички българи в Украйна, както и към всички украински граждани, които желаят да потърсят убежище в България. Ние сме отворени и ще направим всичко възможно не само по един безопасен начин да бъдат безопасно транспортирани до България, но и тук да се окаже цялата им необходима помощ", коментира още президентът.

Българските институции работят рамо до рамо, координирано, и изготвяме ясни планове по очертаните приоритети. Това заяви от своя страна премиерът Кирил Петков. По думите му приоритет номер 1 е извеждането на Българите от Украйна.

"С министерството на транспорта организираме сухопътен транспорт. Работим и за приемане на хора от Украйна, ще организираме с министерство на туризма бази, ще използваме и хотели, за да приемем този голям брой хора. Това информира от своя страна премиерът Кирил Петков. Едновременно с това работим с МВР и ДАНС да се обработят бързо данните на хората. Готвим се и с различни планове за енергийната сигурност. Осъждаме остро действията на Руската федерация, това е недопустимо и България ще бъде партньор, от който може да се очаква да говори в един глас с ЕС и НАТО", коментира Петков и допълни, че тази вечер в 20 часа ще бъде в Брюксел. "Отговорът на ЕС ще бъде в един глас", увери министър-председателят.

Изявление пред медиите

Изявление след срещата на държавните институции във връзка с военните действия в Украйна

Публикувахте от Румен Радев в Сряда, 23 февруари 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега