Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът даде начало на 21-вото издание на "Българската Коледа" в Бургас /Видео и снимки/

"Убеден съм, че първата Детска болница ще бъде изградена именно тук – в Бургас"
Президентът даде начало на 21-вото издание на "Българската Коледа" в Бургас /Видео и снимки/

"Аз съм убеден, че първата Детска болница ще бъде изградена именно тук – в Бургас, познавайки размаха и на ръководството на болнцата, и на Община Бургас. Затова днес откривам 21-вото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" с надеждата да видим отново върнати детски усмивки и надежда в хиляди български семейства", каза още държавният глава.

Държавният глава обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация. 



"Тази година Българската Коледа разполага с рекорден бюджет от 3,5 млн. лева. 586 деца получиха помощ за диагностика, лечение и скъпоструващи медикаменти, а 26 лечебни заведения в цялата страна получиха съвременна високотехнологична апаратура. Но Българската Коледа не ограничава отговорността на държавата. С течение на годините тя се превърна в един морален еталон и коректив на институциите, защото ясно доказа, че може да се постига много повече с много по-малко средства. Въпрос на ангажираност, професионализъм и отговорност към нашето общество“, каза още Румен Радев и благодари на Община Бургас и болницата за идеята в града да се изгради Детска болница. 





"Аз съм убеден, че първата Детска болница ще бъде изградена именно тук – в Бургас, познавайки размаха и на ръководството на болнцата, и на Община Бургас. Затова днес откривам 21-вото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" с надеждата да видим отново върнати детски усмивки и надежда в хиляди български семейства", каза още държавният глава.





Събитието се състоя в УМБАЛ-Бургас в присъствието на кмета Димитър Николов, областния управител Пламен Янев, представители на академичната общност, лекари, медицински работници и местни политици. 





"За първи път в историята на болницата, посрещаме президентът на България. Поводът е стартирането на "Българската Коледа. Това е израз на голямо дорерие и гордост за нас, също уважение и очертаване значението на болницата като ключово лечебно заведение в региона. Това е голямо уважение и към мед. специалисти, които работят в тази болница. В навечерието сме на Нова година - тази Нова година болницата ще чества 145 години от основаването си. Положителната енергия, която ни е събрала днес тук, дава допълнителна сила и мотивация на медицинските специалисти да се грижат и да дават най-доброто от себе си за нашите деца. В моя житейски опит съм установил, че най-голяма сила имат добрините, които правим. Българската Коледа е точно такова явление. Чрез нея правим добрини, помагаме и се грижим за децата". Това заяви проф. д-р Владимир Гончев, дм, председател на Съвета на директорите на здравното заведение. 





Президентът от своя страна благодари на лекарите за спасените детски животи и грижа за здравето на децата.

"Днес сме се събрали, за да споделим постигнатото през отминаващата 2023 година и да дадем началото на новото издание на една благородна кауза, която вече се утвърди като една 20-годишна традиция, а именно "Българската Коледа". Неслучайно избрах да го направим именно тук - в болница с над 100-годишна история. "Българската Коледа" не е само традиция и кампания, тя е нещо много повече. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя обединява различни слоеве на нашето общество. Тя е ценна инвестиция в най-важния капитал - здравето на нашите деца. Тя е израз на нашата надежда за бъдещето ни като държава и общество. Инициативата през тази година се провежда под наслов "Да дадем надежда на дете в беда" и е с насоченост към детската хирургия. Пожелавам успех на доброто начинание! На добър час!", пожела Радев.  





По думите му, благодарение на кампанията все повече лекари получават възможността да използват съвременна високо-технологична апаратура и да прилагат най-нови иновативни методи за лечение и диагностика с подкрепата на цялото ни общество.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега