Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът насрочи изборите за 4 април

Президентът насрочи изборите за 4 април

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април. Това обяви държавния глава Румен Радев в обръщение към гражданите.

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април. Това обяви държавния глава Румен Радев в обръщение към гражданите. Изявлението на държавния глава идва след проведените от него консултации за предстоящия вот в условия на пандемия. Тези избори ще са съдбовни на фона на бедствия и пандемия, посочи Румен Радев и разкритикува неподготвеността на властта и институциите за провеждане на тези избори. "Макар отдавна да бе известно, че тези избори ще се провеждат в условия на пандемия, никоя от отговорните институции не предприе адекватни мерки за гарантиране на прозрачност и повишаване на избирателната активност", заяви Радев. 

Той изтъкна, че в тези условия е най-важно запазването на здравето на хората и изтъкна, че има консенсус, че отговорните органи трябва да обявят възможно най-рано ясни здравни мерки, откроена била и необходимостта от промени в Изборния кодекс.Сред тях президентът изброи не само гласуване на хората под карантина, но и гласуване по пощата на българите в чужбина, видеонаблюдение в секциите, справедлив достъп в медиите в процеса на предизборната кампания, премахване на ръчното броене на машинния вот.

Доводите, че броени месеци преди изборите, не трябва да се правят промени в изборния закон, неведнъж са били пренебрегвани, каза още Радев. Очаквам пандемията, която показа, че може да бъде не само предизвикателство, но и да се използва като възможност.Радев повтори, че очаква ЦИК в най-кратки срокове да разгърне активна кампания за обучение на администрацията за машинния вот и разясняването му за избирателите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега