Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: Не приемам правителството да превръща България в донор на войната в Украйна

Президентът: Не приемам правителството да превръща България в донор на войната в Украйна

"Дълбоко се съмнявам дали на българските управляващи им е ясно, какво означава за самата Украйна да воюва до крайна победа и какво ще остане изобщо от въоръжените сили на страната, военнослужещите, от инфраструктурата и нейната икономика", отбеляза държавният глава.

"Не приемам правителството да превръща България в безсрочен донор на войната в Украйна и то до крайна победа, без на тези, които изготвиха и приеха националните рамкови позиции за срещата на върха на НАТО, изобщо да им е ясно какво означава "крайна победа". Как ще се постигне тя, какво ще ни струва като време, пари, ресурси и най-вече като риск? Защото всеки изминал ден рискът от тази война за нас расте. Дълбоко се съмнявам дали на българските управляващи им е ясно, какво означава за самата Украйна да воюва до крайна победа и какво ще остане изобщо от въоръжените сили на страната, военнослужещите, от инфраструктурата и нейната икономика. Никога не съм заставал зад неадекватни и безгръбначни позиции и затова отказах да отида на този форум.". Това заяви президентът Румен Радев на официалната си фейсбук страница.

"Днес се състоя едно важно изслушване в парламента по темата и искам ясно да заявя, че едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и работил за модернизацията на Българската армия, за укрепване на националния отбранителен капацитет, за повишаване на съвместимостта с нашите съюзници и за укрепване на възпиращия отбранителен потенциал на НАТО. Точно затова считам, че българското правителство дължи обяснение не само на народните представители, а на всички български граждани какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна.", допълни държавният глава.

"Не съм съгласен с поетия ангажимент за конкретна финансова помощ, която никак не е малка, за въоръжаване на Украйна. Не съм съгласен и с ангажимента за предоставяне на оръжие от арсенала на Българската армия, преди да сме получили заместващи образци, което винаги е била моя неизменна позиция.", категорично заяви Радев.

"Вероятността да няма редовно правителство расте с всеки изминал ден. Длъжен съм да се съобразя не само с връчването на мандатите, а и кога да бъдат евентуални предсрочни избори, които трябва да се проведат в определен конституционен срок. Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, а средата на септември не е най-доброто време за избори. Затова преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, ще отчета всички тези обстоятелства.", отбеляза президентът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега